Велика Британія запровадила санкції проти тіньових танкерів Путіна

Головна > Економіка > Велика Британія запровадила санкції прот...
Author

Ольга Фединчік

17.10.2024, 14:34
Shares

2

Views

215

Санкційний танкер РФ таємно перевантажив нафту, подолавши 12 000 км |  Економічна правда
GETTY IMAGES

Велика Британія запровадила санкції проти 18 російських нафтових танкерів і чотирьох танкерів для перевезення скрапленого природного газу (СПГ).

Як зазначається у пресрелізі британського МЗС, на сьогодні це найбільший пакет санкцій проти "тіньового флоту" Путіна

"Тіньовий флот" Путіна підриває санкції і несе в собі реальну небезпеку. Йдеться про екологічні ризики, такі як розливи нафти внаслідок кричущого порушення основних стандартів безпеки, а також ризики для безпеки світової торгівлі, йдеться у заяві МЗС Великої Британії.

Нафтові танкери, що потрапили під обмеження 17 жовтня, за останній рік допомогли Росії заробити приблизно 4,9 млрд доларів, наголошується у повідомленні.

Ці судна не зможуть заходити в порти Великої Британії і користуватися послугами британських компаній.

Загальна кількість танкерів, які потрапили під британські санкції, досягла 43.

Також повідомляється, що окремо Велика Британія вживає заходів для боротьби зі зловмисною морською діяльністю поблизу Великої Британії, яку підтримує Росія:

  • Міністерство транспорту співпрацює з Об’єднаним центром морської безпеки (JMSC) і Агентством морської та берегової охорони (MCA), щоб кинути виклик суднам тіньового флоту, які підозрюються у сумнівній страховці, щоб надати деталі свого страхового статусу, коли вони проходять через Ла-Манш.
  • Будь-яка особа, яка сприяє та підтримує зловмисну ​​діяльність Росії, може потрапити під санкції

Нагадаємо: "Тіньовим флотом" називають судна, які обходять обмеження проти російської нафти і нафтопродуктів, зокрема, порушують так звану стелю цін на рівні 60 доларівза барель, введену країнами G7.

Ці танкери доправляють 80% нафти і нафтопродуктів із РФ, за даними Центру досліджень енергетики та чистого повітря (CREA).

Раніше санкції США, ЄС і Великої Британії вивели з ладу 53 танкери, або близько 7,5% флоту суден, які транспортують російську сиру нафту. Вони простоювали порожніми в портах в усьому світі. Однак наприкінці вересня мінімум 17 із них знову вирушили з вантажем сирої нафти або нафтопродуктів.

Росія збільшила потужність свого «тіньового флоту» нафтових танкерів майже на 70% порівняно з минулим роком, попри санкції проти страховиків і судноплавних компаній, написала FT 14 жовтня.

Розслідування, проведене виданням Politico і некомерційною журналістською групою SourceMaterial, виявило щонайменше девʼять випадків, коли танкери, що перевозили російську нафту, залишали за собою нафтові плями, що розтягувалися на десятки кілометрів. Це відбувалося в усьому світі – в Адріатичному і Середземному морях, у Ла-Манші та на північ від Британських островів, біля Китаю і західного узбережжя США, у Південній Америці та південному краю Африки.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог концентрує свої зусилля на Курахівському напрямку - 52 атаки за добу

Гаряче також на Куп'янському та Лиманському напрямках

17.10.2024 - 09:47

Arrow
Theme

Політика

Рютте відвідає штаб-квартиру НАТО

зустріч відбудеться без представників ЗМІ.

14.10.2024 - 11:25

Arrow

Вас це може зацікавити