Велика Британія запровадила санкції проти патріарха Кирила

Головна > Столиця > Велика Британія запровадила санкції прот...
Author

Ольга Фединчік

16.06.2022, 16:06
Shares

1

Views

924

Велика Британія запровадила санкції проти патріарха Кирила

 ria.ru

Уряд Великої Британії запровадив санкції проти кількох громадян росії за підтримку війни в Україні. Зокрема, до списку потрапив патріарх Кирил.

Про це повідомляється у пресрелізі на сайті уряду Великої Британії, інформує Інфокурс.

"Сьогодні наші санкції націлені на тих, хто сприяє війні путіна, яка завдала Україні незліченних страждань, зокрема примусове переміщення та усиновлення дітей. Ми не втомимося захищати свободу й демократію, продовжуючи тиснути на путіна, поки Україна не переможе", - заявила глава МЗС Ліз Трасс.

Зазначається, що до нового списку санкцій Великої Британії потрапили патріарх Кирил, Сергій Савостянов - депутат московської міської думи й член політичної еліти путіна , Олексій Ісайкін -президент і член правління групи "Волга-Днепр", російської транспортної компанії, яка здійснює значні авіаперевезення та з якою уряд росії уклав контракт на створення повітряних мостів, що перевозять важливі вантажі.

Серед інших під обмеження потрапили четверо військових полковників 64-ї окремої мотострілецької бригади рф, підрозділу, бійці якого, як відомо, вбивали, ґвалтували та катували мирних жителів на Київщині та зокрема в Бучі.

Санкції торкнулися й уповноваженої у справах дітей при президенті росії Марії Львової-Бєлової, яку звинувачують у тому, що вона дозволила насильно вивезти 2 000 дітей з Луганської та Донецької областей та організувати нову політику, спрямовану на сприяння їх примусовому усиновленню в росії.

Нагадаємо: США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

У травні Велика Британія ввела санкції проти Аліни Кабаєвої та ще 11 родичів і осіб, наближених до президента росії володимира путіна. За словами міністра закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, ці особи є "тіньовою мережею, що фінансують його розкішне життя".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Економіка

Всі пункти пропуску на кордоні України з Польщею розблоковано

Переговори між міністерствами та асоціаціями продовжуватимуться і надалі.

29.04.2024 - 13:41

Arrow
Theme

Бізнес

Еще не пробовали Просекко? Поспешите, оно может исчезнуть с прилавков магазинов 

Белое итальянское просекко — одно из самых популярных игристых вин в мире.

29.04.2024 - 09:25

Arrow

Вас це може зацікавити