Велика Британія оголосила про зимовий пакет гуманітарної допомоги для України

Головна > Політика > Велика Британія оголосила про зимовий па...
Author

Марія Куренко

06.12.2023, 11:01
Shares

3

Views

414

Девід Камерон очолив МЗС Великої Британії. Це добре для України —  Интернет-газета "Споживчий ринок" - Spozhyv.com.ua
Reuters

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон оголосив про новий зимовий пакет гуманітарної допомоги для України на майже на 46 мільйонів доларів

Про це йдеться у пресрелізі на сайті британського уряду, інформує Інфокурс.

Глава МЗС Британії сьогодні вирушить до США, щоби вкотре підтримати Україну в боротьбі проти російської агресії. Напередодні свого візиту Кемерон оголосив про новий зимовий пакет гуманітарної допомоги у розмірі £29 мільйонів для нашої держави.

"Ще £7,75 мільйона на гуманітарну діяльність, яка буде зосереджена на потребах найбільш уразливих верств населення України: жінки, дівчата, літні люди та люди з інвалідністю", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що виділене фінансування є частиною загальної гуманітарної допомоги Британії Україні у суммі £127 мільйонів у 2023—2024 роках, про яке було оголошено на Конференції відновлення України в червні.

"Велика Британія та США глибоко пов’язані спільною місією захисту цінностей, які забезпечують безпеку та процвітання для всіх нас.Тому ми залишаємося непохитними у підтримці України. Якщо ми дозволимо агресії Путіна досягти успіху, це надихне тих, хто кидає виклик демократії та загрожує нашому способу життя. Ми не можемо дозволити їм перемогти.", - заявив міністр закордонних справ Девід Кемерон.

Також повідомляється, що у середу Велика Британія запровадить низку санкцій проти військових постачальників, які підтримують військову машину Путіна.

Нагадаємо: Загальний обсяг фінансової допомоги Великої Британії від лютого 2022 року сягає £9,3 мільярда — це як військова, так і гуманітарна підтримка.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Уряд виділив більш ніж 1,5 млрд грн на відбудову критично важливих ТЕС - Шмигаль

Кошти використають для відбудови Зміївської ТЕС на Харківщині та Трипільської ТЕС на Київщині.

17.05.2024 - 13:12

Arrow
Theme

Закон

Що зміниться для окремих категорій громадян при перетині кордону з 18 травня - пояснення ДПСУ

З 18 травня після набуття чинності закону щодо вдосконалення мобілізації в пунктах пропуску в окремих категорій громадян перевірятимуть наявність війс...

16.05.2024 - 15:49

Arrow

Вас це може зацікавити