Велика Британія до другої річниці вторгнення РФ в Україну запровадила проти Росії нові санкції 

Головна > Політика > Велика Британія до другої річниці вторгн...
Author

Марія Куренко

22.02.2024, 15:25
Shares

4

Views

572

Велика Британія - Кругозір Тур - туристична компанія
krugozirtour.com.ua

Велика Британія оголосила про введення понад 50 нових санкцій проти фізичних і юридичних осіб, які підтримують незаконну війну російського диктатора Володимира Путіна в Україні.

Про це йдеться у пресрелізі на сайті Уряду Великої Британії.

Санкції спрямовані на виробників боєприпасів, систем запуску ракет, ракет і вибухових речовини та компанії з виробництва електроніки.

Нові санкції також спрямовані на ключові джерела доходів Росії, обмежуючи торгівлю металами, алмазами та енергоресурсами, і припиняючи фінансування незаконної війни Путіна з усіх боків.

"Сьогоднішні заходи позбавлять Путіна можливості оснастити свої збройні сили, що зазнають труднощів, високотехнологічним обладнанням і такою необхідною зброєю, а також не дадуть йому змоги поповнити свою військову скарбницю, поки Україна захищає себе. Цей раунд позначень слугує чітким сигналом того, що через два роки Британія разом із нашими союзниками незмінно підтримує Україну", - заявив міністр закордонних справ ДевідКемерон.

Цей пакет заходів є частиною ширших дій Великої Британії щодо обмеження військових доходів Путіна і припинення його неодноразових спроб обійти західні санкції.

Під санкції потрапили:

Військово-промисловий комплекс Росії:

  • 14 фізичних та юридичних осіб, пов’язаних із виробництвом боєприпасів, таких як реактивні системи запуску, ракети, вибухівка та інші важливі товари, які використовуються у військовій техніці. До їх числа входить ДПЗ ім. Свердлова, найбільше підприємство російської промисловості боєприпасів.

Іноземні юридичні та фізичні особи, в тому числі:

  • Cozum Yazilim Donanim Elektronik, турецька компанія, яка займається постачанням електроніки, необхідної для військової машини Путіна, російській компанії Fastimpex, яка потрапила під санкції.
  • Три компанії, розташовані в Китаї: Finder Technology LTD і JUHANG Aviation Technology (Shenzhen) Co., Limited, які постачали електроніку, що потрапила під санкції, до Росії; і Beijing Micropilot Flight Control Systems Co., LTD, компанія з виробництва БПЛА, що виробляє двигуни, які були виявлені в БПЛА, які використовували російські війська в Україні.
  • Два білоруських підприємства, які працюють у стратегічно важливих для уряду Білорусі галузях – Завод точної електромеханіки, що виробляє різну продукцію оборонного призначення, і АТ «Планар», що виробляє напівпровідники та іншу електроніку.
  • Три цілі стосуються російських проксі-приватних військових охоронних компаній і мереж, які їх підтримують, включаючи PMC Redut, російську приватну військову компанію, яка, як повідомляється, бере участь у вербуванні та розгортанні бійців для служби разом з російськими силами в Україні. * Імпортери та виробники верстатів, які широко використовуються в російському оборонному секторі та критично важливі для виробництва військової техніки, починаючи від ракет і двигунів до танків і винищувачів. Сюди входять: ВАТ «САСТА», ВАТ «БАЛТІЙСЬКИЙ ІНДАСТРІАЛ», ТОВ «БІТВАН», ЧЕЛЯБІНСЬКИЙ КУСЬКО-ПРЕСОВИЙ ЗАВОД, ТОВ «СТАН».
  • Лужанська Анна Юр1ївна власниця підсанкційної російської компанії електроніки ТОВ «Флай Брідж».Fly Bridge разом з іншими підсанкційними особами Максимом Єрмаковим і НПП «Істок» є частиною таємної мережі закупівель, яку Росія використовує для придбання критично важливих західних технологій. І ІНКОТЕХ, російський імпортер мікросхем, роз’ємів, обчислювальних модулів і компонентів мікрохвильової техніки, які були виявлені в ракетній системі «Калібр», що використовується Росією в Україні.
  • 224-й АБД «ДЕРЖАВНІ АВІАЛІНІЇ» та його директор Володимир Володимирович Михейчик. Компанія також бере участь у передачі зброї з Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР) до Росії та підтримує переміщення військ Вагнера.
  • Azia Shipping Company і Ibex Shipping INC, які займаються переправкою зброї з Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР) до Росії. І Azia Shipping Holdings LTD, яка займається російським транспортним сектором.

Пов'язані з нафтою:

  • Нафтотрейдер Нільс Труст і його компанія Paramount Energy & Commodities SA, які сприяють безперешкодній торгівлі російською нафтою поза межами обмеження цін на нафту.
  • Судноплавні компанії Fractal Marine DMCC, Beks Ship Management і Active Shipping, які ведуть бізнес в російському енергетичному секторі в рамках тіньового флоту Путіна.

Пов'язані з СПГ:

  • Arctic LNG 2 та його директор Карпушин Олег В’ячеславович. Це одна з ключових ланок у плані Путіна зробити Росію головним гравцем СПГ
  • 6 директорів ПАТ «Новатек», яка є мажоритарним власником Arctic LNG 2 і життєво важливим активом для майбутнього Росії як енергетичної наддержави: Лев Володимирович Феодосьєв, Валерій Анатолійович Крюков, Віктор Геннадійович Нестеренко, Олексій Віталійович Орел, Ірина Вернерівна Гайда та Олександр Єгорович Наталенко. .

Пов'язані з діамантами:

  • Дві російські алмазні компанії, ВАТ «Алмазний світ» і ВАТ «АГД Алмази», а також Павло Олексійович Мариничев, новий генеральний директор «Алроси», найбільшої державної російської алмазної компанії, оцінюють у 30% світового алмазного ринку.
  • Чотири члени Правління Алроси, російської державної алмазної компанії, включаючи Євгенія Юрійовича Агурєєва, Сергія Володимировича Барсукова, Олексія Миколайовича Філіпповського та Ігоря Віталійовича Соболєва.

Пов'язані з металами:

  • Власники Уральської гірничо-металургійної компанії (УГМК), одного з провідних російських виробників міді та цинку, зокрема Едуард Олександрович Чухлєбов, Ігор Геннадійович Кудряшкін та Олександр Володимирович Бунін.
  • Сєдих Анатолій Михайлович – голова ради директорів Об’єднаної металургійної компанії (ОМК) – одного з провідних російських виробників сталевих труб.
  • Ігор Володимирович Зюзін – голова ради директорів ПАТ «Мечел», провідного російського виробника спеціальних сталей і сплавів.
  • Два алюмінієвих підприємства: Самарська металургійна компанія – один з найбільших виробників готового алюмінію в Росії; Каменськ-Уральський металургійний завод – один з провідних виробників алюмінієвих напівфабрикатів.

Нагадаємо: Велика Британія з початку вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року ввела санкції проти 2000 осіб, компаній і груп в рамках режиму санкцій проти Росії.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити