Важливо досягти угоди про надання 50 млрд євро Україні до кінця 2023 року - Єврокомісія 

Головна > Політика > Важливо досягти угоди про надання 50 млр...
Author

Ольга Фединчік

04.12.2023, 17:03
Shares

2

Views

386

Вступ України до ЄС – Єврокомісія пропонує позбавити Україну статусу  кандидата, якщо Україна не виконає реформи » Слово і Діло
AP

Угода про надання 50 млрд євро кредитів та грантів Україні, розрахованих на найближчі 4 роки, має бути досягнута до кінця цього року.

Як заявила на брифінгу представниця Єврокомісії Ана Пізонеро тоді Київ зможе продовжити отримувати допомогу від ЄС з початку 2024 року, інформує Інфокурс.

"Важливо досягти угоди до кінця року, щоб забезпечити отримання Україною нашої допомоги з початку наступного року", - наголосила вона.

Пізонеро нагадала, що лідери ЄС багато разів говорили про те, що ЄС і надалі надаватиме "сильну фінансову, економічну, військову та дипломатичну підтримку Україні та її народу, стільки, скільки буде потрібно".

"Це є частиною перегляду MFF (багаторічного бюджету ЄС, - ред.), Єврокомісія запропонувала новий фонд обсягом до 50 млрд євро і далі надаватиме передбачувану фінансову підтримку Україні на період 2024-2027 років", - наголосила вона.

Пізонеро додала, що мета такого фонду зрозуміла - допомагати Україні долати соціально-економічні, екологічні наслідки війни, робити внесок у відновлення та модернізацію України.

Нагадаємо: Нещодавно Орбан заявив, що рішення про відкриття переговорів щодо вступу нашої держави до ЄС, яке мають ухвалити на саміті 14-15 грудня у Брюсселі, це помилка. Щобільше, він пообіцяв її виправити, пригрозивши заблокувати євроінтеграцію нашої держави загалом та 50 млрд євро (частково гроші хочуть взяти також із заморожених російських активів), які ЄС має направити до Українського фонду на відновлення, реконструкцію та модернізацію нашої країни на 2024-2027 роки зокрема.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити