Валерій Залужний пожертвував на ЗСУ 1 млн доларів отриманий у спадок

Головна > Спорт > Валерій Залужний пожертвував на ЗСУ 1 м...
Author

Ольга Фединчік

25.01.2023, 09:40
Shares

1

Views

920

 Валерій Залужний пожертвував на ЗСУ 1 млн доларів отриманий у спадок

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний

zn.ua

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний отримав у спадок із США 1 млн доларів і передав їх на потреби ЗбройнихСил України.

Про це пише видання The New York Times, інформує Інфокурс.

Повідомляється, що гроші надійшли на спецрахунок НБУ у січні.

Залужний отримав спадок від американця українського походження Григорія Степанця, про що повідомила родина Степанця.

У січні головнокомандувач пожертвував усю суму на ЗСУ

Як пише Українська правда, на її запит у ЗСУ підтвердили цю інформацію.

"Генерал Залужний спрямував ці гроші у повному обсязі на спецрахунок Національного банку України для збору коштів на потреби армії, що підтверджено SWIFT-повідомленням банку від 5 січня 2023 року", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу Залужний зазначив, що все своє життя віддав Збройним Силам і не мав жодного сумніву, що повинен робити зі спадком.

"Остання воля пана Григорія, очевидно, полягала в тому, щоб підтримати в моїй особі українське військо. Вдячний всім, хто допомагає Збройним Силам України. І вдячний своїй родині за розуміння", – повідомив Залужний.

Нагадаємо: Григорій Степанець народився 1938 року у Вінниці. Закінчив Московський державний університет імені М.В. Ломоносова, де отримав ступінь магістра з математики, ступінь магістра з хімії та ступінь кандидата наук з фізичної хімії.

Працюючи в Геофізичному науково-дослідному інституті в Москві, він підписав листа на підтримку дисидентів і невдовзі був звільнений радянською владою за сфальсифікованим приводом. Пізніше його переслідувало КДБ, і він не міг працювати. Подав заявку на отримання виїзної візи, але йому відмовили.Лише після приходу до влади Горбачова зміг отримати дозвіл на виїзд з Радянського Союзу.

У 1989 році він приїхав до США і почав працювати в Microsoft у Редмонді, штат Вашингтон, розробником програмного забезпечення.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити