ВАКС дозволив конфіскувати активи експрезидента Мотор Січі Богуслаєва

Головна > Закон > ВАКС дозволив конфіскувати активи експре...
Author

Ольга Фединчік

18.04.2024, 16:23
Shares

4

Views

634

Народ ждал освободителей'': ''Схеми'' опублікували таємні розмови  Богуслаєва | Українська правда
Укра\нська правда

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про застосування санкції у вигляді стягнення активів експрезидента АТ «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва.

Про це повідомила директорка департаменту санкційної політики Мін’юсту Інна Богатих.

Зазначається, що рішення також стосується гендиректора російської компанії "Борисфен" Петра Кононенка.

Богатих заявила, що згідно з рішенням суду в дохід держави стягнуто:

Активи Богуслаєва В.О.:

  • грошові кошти на загальну суму 12 593 тис. дол США, 236 тис. євро, 3 206 тис. рос. руб, 105 526 тис. грн (в загальному еквіваленті близько 615 млн. грн);
  • ­ 14 об’єктів нерухомого майна в Запорізькій області (зокрема, житлові будинки, земельні ділянки, гараж, риб стан «Коса Обіточна», адмін.будівлі);
  • ­ майнові права на торговельні марки та майнові права на патенти на промислові зразки (2);
  • корпоративні права (51% ТОВ "Золота Айстра", 90,1% ТДВ "СК "Мотор-Гарант", 100% ТОВ "Вінницький авіаційний завод", 100% ТОВ "Вертольоти МСБ", 100% АТ "Мотор-Банк", 16,7% ПП "Азов Трейд-ХХI");
  • ­ 336 одиниць вогнепальної зброї.

Активи Кононенка П.І.:

  • ­корпоративні права (23% ТОВ "Жекон", 17% ТОВ "Перспектива високі технології", 19% ПрАТ "Промзапал").

ВАКС відмовлено у стягненні активів третіх осіб, пов’язаних з Богуслаєвим В.О. та Кононенко П.І., а саме – сина та чотирьох онуків Богуслаєва В.О., та сина Кононенка П.І.

Апеляційна скарга на рішення Вищого антикорупційного суду може бути подана учасниками справи та/або їх представниками до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду упродовж п’яти днів з дня проголошення рішення суду.

Нагадаємо: Богуслаєва затримано контррозвідкою СБУ у жовтні минулого року. За даними слідства, керівництво заводу "Мотор Січ" у Запоріжжі налагодило транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до РФ.

На все майно президента АТ "Мотор Січ" Богуслаєва, який підозрюється в роботі на агресора, накладено арешт. У ході розслідування співробітники СБУ встановили, що керівник "Мотор Січі" є акціонером банку, якому належить 100% корпоративних прав ще однієї фінустанови – ПАТ "Мотор-Банк".

28 березня СБУ оголосило нову підозру президенту корпорації "Мотор Січ" Вʼячеславу Богуслаєву – в блокуванні постачання бойового гелікоптера для ГУР Міноборони у квітні 2022 року.

22 січня Міністерство юстиції подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції у вигляді стягнення активів до Богуслаєва і гендиректора російської компанії «Борисфен» Петра Кононенка.У своєму позові Мін’юст просив стягнути у зазначених осіб – колишніх бізнес-партнерів – понад 30 одиниць нерухомого майна (житлових/нежитлових приміщень, земельних ділянок).

За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора суд продовжив запобіжний захід колишньому президенту АТ «Мотор Січ» та його спільнику. Вони перебуватимуть під вартою без права на заставу до 10 червня 2024 року.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська вдарили по Одесі трьома ракетами "Іскандер-М"

Внаслідок атаки загинуло троє людей, ще троє поранені.

01.05.2024 - 10:32

Arrow
Theme

Економіка

Мінфін США тимчасово дозволив операції з російськими банками

У листопаді цей дозвіл може бути продовжений.

30.04.2024 - 12:12

Arrow

Вас це може зацікавити