Вакциновані підлітки від 14 років отримають 1000 грн на освітні послуги

Головна > Політика > Вакциновані підлітки від 14 років отрима...
Author

Олександр Талов

02.02.2022, 14:46
Shares

1

Views

1 058

Вакциновані підлітки від 14 років отримають 1000 грн на освітні послуги

grosi.znaj.ua

Тисячу гривень за вакцинацію в межах програми "єПідтримка" в Україні тепер зможуть отримати підлітки від 14 років. Відповідну постанову Кабінет Міністрів ухвалив сьогодні, 2 лютого.

Постанова набирає чинності із 7 лютого.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"З 7 лютого отримати 1000 грн в рамках програми єПідтримка зможуть підлітки від 14 років, які отримали дві дози щеплення проти COVID-19. Гроші можна буде витратити на освітні послуги, дитячі позашкільні гуртки, перебування в літньому/спортивному дитячому таборі, спортивні товари, канцтовари, шкільне приладдя", - йдеться у повідомленні міністерства.

Також на засіданні Кабінету міністрів 2 лютого розширено перелік сфер діяльності, у яких можна отримати послуги в рамках "єПідтримки".

Зокрема, тисячу гривень можна буде витратити на послуги в сфері освіти, культури та спорту, а також друкованих засобів масової інформації, товарів спортивного призначення, шкільного приладдя та канцелярських виробів.

Раніше, 24 січня 2022 року Зеленський заявив, що громадяни, які зробили третє, бустерне щеплення, отримають у якості заохочення ще по 500 гривень.

Також із 24 січня повністю вакциновані українці віком від 60 років зможуть витратити "ковідну тисячу" на ліки.

Нагадаємо: Зараз отримати 1 тисячу гривень з держбюджету можуть повнолітні українці, які отримали щеплення двома дозами вакцини. Для цього потрібно мати COVID-сертифікат в мобільному додатку "Дія". Програмою "єПідтримка" вже скористалися майже 8 млн громадян. Загалом з початку запуску програми на картки українців перераховано 7,9 млрд грн, з яких громадяни вже витратили 2,3 млрд гривень.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська зранку гатили по акваторії Очаківської громади на Миколаївщині

Вчора пообіді ворог атакував Миколаївський район ракетою типу Х-59, пошкоджень зазнав обʼєкт промислової інфраструктури.

03.05.2024 - 08:57

Arrow
Theme

Політика

До участі в Глобальному Саміті миру запрошено країни з усіх континентів - Зеленський

"Кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України", - впевнений президент України.

02.05.2024 - 12:23

Arrow

Вас це може зацікавити