В ЄС анонсували засідання Координаційної платформи щодо експорту і транзиту української агропродукції

Головна > Економіка > В ЄС анонсували засідання Координаційної...
Author

Назар Лазебний

19.02.2024, 14:31
Shares

4

Views

469

Єврокомісія розробила нові правила розширення ЄС
europa.eu

У Єврокомісії зазначили, що завтра, 20 лютого, збереться координаційна група ЄЄ щодо питань експорту і транзиту української агропродукції на тлі блокади польськими фермерами кордону з Україною.

Як повідомляє Європейська правда, про це на брифінгу заявив речник Єврокомісії Олоф Гілл.

"Контакти тривають між Єврокомісією та всіма країнами-членами, кого це торкнулося. Ми вважаємо, що правильний форум для пошуку середньострокових та довгострокових рішень – це координаційна група ЄС, яка збереться завтра", – сказав він у відповідь на питання про про протести польських фермерів, які заблокували кордон з Україною, внаслідок чого у чергах опинилися тисячі вантажівок.

Гілл також додав, що мирні демонстрації – це базові права в ЄС, але Єврокомісія неодноразово заявляла, що "насильству немає місця, і національна влада відповідає за забезпечення порядку".

"Тому дуже важливо, щоб національні органи влади захищали пасажирські та вантажні перевезення, які є важливими для належного функціонування наших ланцюгів постачання та внутрішнього ринку ЄС", – зазначив він.

Нагадаємо: Наразі польські фермери блокують шість пунктів пропуску на кордоні з Україною.

16 лютого міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський обговорив з польським колегою ситуацію на українсько-польському кордоні, переговори продовжаться і цього тижня.

Станом на 19 лютого на кордоні з Польщею у чергах стоять близько 3000 вантажівок. Польські фермери-протестувальники продовжують обмежувати рух для вантажівок автодорогами, які ведуть через пункти пропуску "Дорогуськ - Ягодин", "Гребенне - Рава-Руська", "Медика - Шегині", "Зосин - Устилуг", "Долгобичув - Угринів" та "Корчова - Краківець".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити