В Україну прибули президент Чехії Павел, президент Словаччини Чапутова

Головна > Бізнес > В Україну прибули президент Чехії Павел,...
Author

Олександр Талов

28.04.2023, 10:48
Shares

2

Views

1 051

В Україну прибули президент Чехії Павел, президент Словаччини Чапутова

Michal Kubal/twitter.com


Президент Чехії Петр Павел і його словацька колега Зузана Чапутова прибули 28 квітня вранці потягом до Києва, незабаром після того, як Україна знову стала ціллю нової серії ракетних атак рф.

Про це повідомляє Expats, інформує Інфокурс.

В ході візиту лідерів двох країн заплановано зустріч із президентом України Володимиром Зеленським.

Чеська прес-служба повідомляє, що Павел погодив дату поїздки із Зеленським незабаром після його інавгурації. Після виборів обидва політики домовилися, що поїздка відбудеться разом з Чапутовою, яка вже відвідувала Україну раніше.

Візит очільників держав супроводжується суворими заходами безпеки, тому ЗМІ не дозволено транслювати зображення в режимі реального часу, щоб російські війська не могли їх відстежити.

Те саме стосується і порядку денного візиту: відомі лише приблизні плани того, як Павел і Чапутова проведуть час в Україні.

Нагадаємо: Це перша поїздка Павела в Україну в якості глави держави з початку російського вторгнення в лютому минулого року. Він склав присягу 9 березня.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Громадські об’єднання США закликали Держдеп використати виділені Україні мільярди доларів, які можуть “згоріти” у кінці вересня

До Держдепу звернулися, зокрема, такі організації, як Nova Ukraine, Leleka Foundation та 107 відділення Союзу українок Америки.

05.09.2024 - 10:36

Arrow

Вас це може зацікавити