В Україні завершили підключення до тепла житлових будинків та медзакладів

Головна > Культура > В Україні завершили підключення до тепла...
Author

Ольга Фединчік

22.11.2021, 16:46
Shares

0

Views

1 058

В Україні завершили підключення до тепла житлових будинків та медзакладів

depositphotos.com

Усі 24 обласні державні адміністрації прозвітували про 100% підключення тепла у житловому секторі та закладах охорони здоров’я.

Про це заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, повідомляє Мінрегіон.

"Усі обласні державні адміністрації прозвітували про підключення до теплопостачання 100% житлового фонду та медичних закладів. Водночас вже зараз маємо подбати про те, якими будуть майбутні опалювальні сезони, й активніше працювати над підвищенням енергоефективності будівель. Це – одне з пріоритетних завдань для кожної громади. Уряд надає чимало можливостей для розвитку цього напряму у громадах. Зокрема йдеться про програму "Енергодім" Фонду енергоефективності", – повідомив Чернишов.

Очільник Мінрегіону зауважив, що вартість тепла і гарячої води у цьому опалювальному сезоні для населення зростити не повинна. Це умова, яка зафіксована в Меморандумі щодо сталого проходження опалювального сезону, і регіони мають її дотримуватися. Голови обласних державних адміністрацій мають доручення тримати це питання на контролі.

Нагадаємо: Згідно з меморандумом, у цьому осінньо-зимовому періоді забезпечено одну з найнижчих на ринку цін на газ для виробників тепла (теплокомуненерго) для населення — 7 420 грн за тис. кубометрів з ПДВ (згідно з трирічним договором постачання природного газу, запропонованим Нафтогазом у рамках Обсягу I "Фіксований"). Для бюджетних установ та релігійних організацій зафіксована ціна 16,4 грн за кубометр з ПДВ.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Що зміниться для окремих категорій громадян при перетині кордону з 18 травня - пояснення ДПСУ

З 18 травня після набуття чинності закону щодо вдосконалення мобілізації в пунктах пропуску в окремих категорій громадян перевірятимуть наявність війс...

16.05.2024 - 15:49

Arrow
Theme

Міжнародне

Прем’єра Словаччини Фіцо госпіталізували з вогнепальним пораненням після скоєння на нього замаху

Главу уряду доставили до лікарні, а ймовірного нападника затримала поліція.

15.05.2024 - 17:00

Arrow

Вас це може зацікавити