В Україні за добу внаслідок обстрілів загинули четверо цивільних, ще 34 - поранені

Головна > Міжнародне > В Україні за добу внаслідок обстрілів за...
Author

Назар Лазебний

30.05.2023, 13:11
Shares

1

Views

318

В Україні за добу внаслідок обстрілів загинули четверо цивільних, ще 34 - поранені

Ігор Клименко/facebook.com

В Україні впродовж минулої доби внаслідок російських обстрілів загинули чотири людини, ще 34 зазнали поранень.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, інформує Інфокурс.

“18-та повітряна атака на Київ за травень. Останніми днями — вдень та вночі. Продовжуються інтенсивні обстріли як прифронтових, так і тилових регіонів. Росія намагається зламати нас та підкорити нашу волю. Залишити мирних громадян без сну та завадити нам, сектору безпеки та оборони країни, готуватися до реалізації важливих завдань”, зазначив міністр.

За словами Клименка, атаки загарбників завдають руйнувань.

"На жаль, є жертви. Впродовж минулої доби через обстріли ворога у різних регіонах держави постраждало 38 мирних людей: 4 загинуло та 34 поранено. Серед травмованих – 2 дітей”.

Як наголосив очільник МВС, “переживаючи біль через втрати, ми з кожним разом все ефективніше протистоїмо загрозам. Наші гвардійці Національна гвардія України — надійна допомога силам ППО. Наші рятувальники ДСНС України — прибувають на допомогу за лічені хвилини. Рятують життя людей. Наші поліцейські Національна поліція України— надають допомогу та документують злочини. Щоб жоден воєнний злочинець, звідки б він не здійснював пуски, не уникнув покарання”.

Міністр висловив вдячність усім, хто вдень і вночі виконує з честю свій обов’язок, а також всім українцям, які стійко переносять ці атаки, підтримують захисників та дотримуються встановлених обмежень.

Нагадаємо: Сили протиповітряної оборони вночі 30 травня знищили 29 із 31 російських ударних безпілотників типу Shahed 136/131.

Як інформував ІК, за інформацією Генштаба ЗСУ, упродовж минулої доби російська федерація завдала два масованих ракетно-авіаційних удари по території України. Вчора вночі ворог застосував крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555 та іранські ударні БпЛА “Shahed-136/131”. Силами та засобами повітряних командувань, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 36 із 40 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 30 із 38 ударних БпЛА "Shahed". Вчора вдень ворог застосував крилаті та балістичні ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу “Іскандер” по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури міста Києва. Силами та засобами Повітряних Сил Збройних Сил України 11 з 11 ракет були знищені.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

За минулу добу на Харківщині загинула людина, ще 13 поранених

Черговий ворожий терор проти мирного населення

16.05.2024 - 10:44

Arrow
Theme

Війна

Російські загарбники упродовж доби здійснили 18 штурмів позицій ЗСУ на Оріхівському напрямку,5 з них на Лівоберіжжі Херсонщини

На лівобережжі Дніпра тимчасово окупованої Херсонщини ворог здійснив 5 безуспішних штурмів. Зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції.

15.05.2024 - 12:39

Arrow

Вас це може зацікавити