В Україні створююють інформбюро для збору даних про загиблих і полонених

Головна > Бізнес > В Україні створююють інформбюро для збор...
Author

Марія Куренко

18.03.2022, 13:41
Shares

0

Views

706

В Україні створююють інформбюро для збору даних про загиблих і полонених

fakty.com.ua

Уряд України створив національне інформаційне бюро для збору даних про загиблих і полонених у війні, яку веде Росія.

Національне інформаційне бюро створено відповідно до міжнародного гуманітарного права, повідомила віце-прем'єр-міністерка - міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Відповідне рішення прийняли на засіданні уряду та затверджено відповідним распорядженням № 228-р.

"Ключовою метою національного інформаційного бюро є збір усіма можливими способами та узагальнення даних про українських військовополонених, загиблих, зниклих безвісти, незаконно утримуваних Російською Федерацією, у тому числі й мирного населення", - пояснила вона на брифінгу ввечері 17 березня.

Також Україна складатиме списки загиблих і військовополонених росіян. Верещук нагадала, що наразі втрати особового складу РФ в Україні перевищують 14 тисяч. За її словами, в подальшому буде створений обмінний фонд, у рамках якого відповідну інформацію передаватимуть Росії через структури Міжнародного комітету червоного хреста (МКЧХ). Ця робота дозволить розпочати процес обміну полоненими та тілами загиблих, додала міністерка.

Верещук також повідомила, що Україна звернулася до голови МКЧХ з проханням запропонувати РФ розпочати переговори щодо передачі тіл загиблих російських солдатів. За її словами, це питання порушили під час зустрічі прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з очільником Червоного Хреста Петером Маурером 17 березня. "Ми звернули увагу, що Росія досі не звернулася з проханням про видачу тіл і останків своїх загиблих, кількість яких уже давно перевищила 14 тисяч осіб", - повідомила Верещук.

Україна створила штаб щодо поводження з полоненими

Віце-прем’єр- міністр повідомил, що запрацювала "Гаряча лінія" Національного інформаційного бюро: 1648 та (044) 287-81-65 (дзвінки з-за кордону) для первинного збору інформації про військовополонених, зниклих безвісти, незаконно утримуваних рф осіб, у тому числі й мирного населення.

Нагадаємо: 12 березня президент України Володимир Зеленський повідомив, що Кабінет міністрів створив координаційний штаб щодо поводження з військовополоненими.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити