В Україні можуть зрости тарифи на ЖКГ на 10-11% - Офіс президента

Головна > Банки > В Україні можуть зрости тарифи на ЖКГ на...
Author

Ольга Фединчік

22.12.2021, 12:40
Shares

3

Views

727

В Україні можуть зрости тарифи на ЖКГ на 10-11% - Офіс президента

ua-energy.org

Українська влада вжила низку системних заходів, щоб уникнути різкого зростання тарифів на житлово-комунальні послуги на тлі подорожчання енергоресурсів у світі, повідомив заступник керівника Офісу президента України Ростислав Шурма.

Про це повідомляє Офіс президента.

За його словами, можливе незначне коригування деяких тарифів у межах інфляційних очікувань на рівні 10-11%, зокрема тарифів на розподіл та доставку газу, але ціна газу для населення протягом нинішнього опалювального сезону не зростатиме.

"Уряд виділив суттєві кошти, щоб зберегти тарифи на газ для населення фактично на рівні минулого року - нижче ніж 8 грн за кубометр. Уряд також виділив кошти для забезпечення пільговим газом муніципальних теплокомуненерго, щоб населення отримало опалення практично за цінами минулого року", - розповів Шурма.

Як зазначив заступник керівника Офісу президента, цієї зими склалася аномальна ситуація на світовому та регіональному ринках енергоресурсів, яка призвела до галопуючого зростання цін на природний газ, електроенергію та вугілля. Це відбулося через швидкий вихід глобальної економіки з кризи, спричиненої пандемією коронавірусу, та збільшення споживання, до якого ланцюжки постачання виявилися неготовими.

Проте, додав Шурма, ціни на електроенергію для населення у 2021 році також вдалося утримати від зростання, а для деяких категорій споживачів навіть знизити. Шурма наголосив, що підвищення тарифів на постачання або розподіл електроенергії для обленерго жодним чином не позначиться на вартості цього енергоносія для населення.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити