В ООН заявили про 23 600 убитих і поранених цивільних внаслідок вторгнення росії в Україну

Головна > Енергетика > В ООН заявили про 23 600 убитих і поране...
Author

Назар Лазебний

15.05.2023, 18:55
Shares

3

Views

921

В ООН заявили про 23 600 убитих і поранених цивільних внаслідок вторгнення росії в Україну

AFP

Кількість жертв серед цивільного населення в Україні за останні місяці зросла до найвищого рівня - 23600 вбитих і поранених.

Про це заявив у понеділок на засіданні Ради Безпеки ООН, на якому обговорюється гуманітарна ситуація, спричинена російською війною, заступник Генсека ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс, повідомляє Укрінформ.

За словами Гріффітса, від початку повномасштабної російської агресії зафіксовано 23 600 жертв (убитими й пораненими) серед цивільного населення, хоча "фактичні втрати, ймовірно, набагато вищі".

Він також нагадав про ракетні обстріли російською армією складів гуманітарної допомоги в Одесі, мобільного шпиталю Товариства Червоного Хреста в Миколаєві, внаслідок яких було знищено гуманітарні вантажі та життєво важливе медичне обладнання.

Заступник генсека ООН зазначив, що в першому кварталі цього року гуманітарну допомогу в Україні отримали майже 3,6 млн осіб. Ідеться про грошові виплати, продовольство, медичні послуги тощо, зокрема приблизно 280 тис. осіб отримали різну допомогу в прифронтових районах.

"Найбільшою проблемою залишаються перешкоди для доступу до всіх районів у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях, які на цей момент перебувають під військовим контролем російської федерації", – додав він.

За його словами, росія жодного разу не дала можливості доставити гуманітарну допомогу громадам уздовж лінії фронту в окупованих районах.

Нагадаємо: Сьогодні, 15 травня, Рада Безпеки ООН обговорює гуманітарну ситуацію в Україні, спричинену російською війною.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити