В офісі президента заперечують наявність конфлікту з Кличком та назвали основну претензію до нього

Головна > Війна > В офісі президента заперечують наявність...
Author

Олександр Талов

01.06.2021, 14:55
Shares

3

Views

781

В офісі президента заперечують наявність конфлікту з Кличком та назвали основну претензію до нього

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко

polygraf.net

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що Віталія Кличка може бути звільнено з посади голови Київської міської державної адміністрації.

"Мер - це обирана посада, це незаперечний факт, але щодо голови Київської міськадміністрації будуть інші висновки. Але вирішувати це президенту. Є різні варіанти, зокрема, і ухвалення законопроекту "Про столицю", і правок до чинного закону", - сказав Тимошенко в інтерв'ю "Інтерфаксу-Україна".

Конкретно в провину Кличкові ставиться повільний розвиток інфраструктури Києва.

"Інфраструктура не розвивається, крім планів із забудови житла, які були прив'язані до генплану та перевиконуються. Водночас плани з розвитку інфраструктури, розв'язок доріг, метро, мостів тощо не виконуються навіть на 50%.
Все, що колись будувалося, як би це дивно не звучало, будувалося за Олександра Попова. Жодної розв'язки, жодної станції метро. Наразі ж будуються лише парки, ставляться фонтани, стелиться газон. Це дуже добре, але у Києва є інші проблеми - це трафік, який справді зріс, люди стоять у заторах, метро не розвивається. Так не може бути", - сказав Тимошенко.

За його словами, це не конфлікт Офісу президента з Кличком, це конфлікт Кличка фактично з самим собою та містянами. З цієї ситуації тільки два: або влада Києва починає займатися інфраструктурою, або її міняють.

Тимошенко сказав, що Офіс президента не має питань до персони Кличка.

"Але якщо ти - мер, ти маєш набрати таку команду, при якій ти будеш справді легендою, тебе любитимуть, знатимуть, поважатимуть і писатимуть про тебе у підручниках історії. А якщо ти не можеш набрати хорошу команду, на жаль, виходить, це проблема самого Кличка", - сказав він.

Нагадаємо: Офіс президента ще влітку 2019 року висловлював бажання звільнити Кличка у зв'язку з обранням нового президента України, але Зеленський так і не підписав відповідний указ.

Депутати Верховної Ради попереднього VIII скликання перед складанням повноважень звернулися до Конституційного Суду з проханням пояснити, чи може президент призначати на посаду голови КМДА не мера Києва, хоча КСУ ще у 2003 році своїм рішенням дав роз'яснення, що київський міський голова, обраний громадою, повинен бути призначений і головою КМДА. Тобто призначення мера Києва на посаду голови КМДА президентом України не є поєднанням посад, а є формою виконання київським міським головою «ex officio» своїх повноважень, передбачених Конституцією та законами України"

Восени 2020 року кияни переобрали Кличка мером в першому ж турі.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити