В МЗС вивчають пропозиції Італії щодо припинення війни в Україні

Головна > Столиця > В МЗС вивчають пропозиції Італії щодо пр...
Author

Марія Куренко

20.05.2022, 15:26
Shares

3

Views

354

В МЗС вивчають пропозиції Італії щодо припинення війни в Україні

Речник міністра закордонних справ України Олег Ніколенко

vlasno.info


Речник міністра закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив, що Україна вивчає пропозиції Італії щодо шляхів припинення війни в Україні.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на інтерв'ю Николеко, інформує Інфокурс.

"Україна високо цінує підтримку Італії в рамках Європейського Союзу та на двосторонньому рівні. Італійська сторона справді поділилася своїм баченням шляхів припинення війни росії проти України. Відповідні пропозиції наразі вивчаються", – зазначив він.

Речник додав, що МЗС України вітає будь-які міжнародні зусилля, які допоможуть відновити мир на українській землі та в Європі, проте будь-яке політичне рішення має ґрунтуватися на повазі до суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Як повідомляють росЗМІ, відповідаючи на запитання про те, як у кремлі ставляться до участі Італії в українському врегулюванні, пресс-секретар президента рф Пєсков заявив, що "вітається участь усіх, хто може сприяти врегулюванню, ніхто не відкидає таких щирих зусиль".

Однак він додав, що у кремлі не знайомі з деталями цього плану, і не знають, чи передавався цей проект російській владі дипломатичними каналами,

Нагадаємо: Уряд Італії підготував план, який дозволить завершити війну в Україні та 18 травня глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо передав його генсеку ООН Антоніу Гутеррішу.План містить чотири етапи: припинення вогню, можливий нейтралітет України, територіальні питання, зокрема Криму й Донбасу, та новий пакт про європейську та міжнародну безпеку.

До слова, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі підтримує посилення санкцій проти РФ, щоб примусити її сісти за стіл переговорів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити