В Ізраїлі заявили про ліквідацію трьох офіцерів ХАМАСу

Головна > Міжнародне > В Ізраїлі заявили про ліквідацію трьох о...
Author

Олександр Талов

20.03.2024, 16:35
Shares

3

Views

665

Ізраїль виявив тунелі ХАМАСу під штаб-квартирою агентства ООН у Газі
Reuters

Представники Армії Ізраїлю заявили, що внаслідок авіаудару по району Рафах на півдні сектору Гази знищені старші офіцери так званого комітету з надзвичайний ситуацій терористичного руху ХАМАС.

Про це повідомляєThe Times of Israel.

За даними ЦАХАЛу, під час удару, завданого винищувачами у понеділок, офіцери ХАМАСу Саїд Кутб Хашаш, Усама Хамад Дахір та Хаді Абу аль-Рус були ліквідовані, а Мухаммад Авад аль-Малалхі, ймовірно, поранений.

Хашаш, Дахір та аль-Малалхі були ватажками "комітету з надзвичайних ситуацій" ХАМАСу у північному та східному районах Рафаху, а аль-Рус був оперативним офіцером "комітету з надзвичайних ситуацій", повідомляє ЦАХАЛ.

"Комітет з надзвичайних ситуацій" є органом ХАМАСу, що відповідає за підтримку громадського порядку та цивільного контролю у муніципалітетах сектору Гази.

Представники ЦАХАЛу кажуть, що ці офіцери "відповідали за організацію терористичної діяльності та спілкування з бойовиками ХАМАСу на місцях", а також допомагали "військовому крилу терористичної організації встановити постійний контроль".

"Старші офіцери були емісарами керівництва ХАМАС у Рафаху, працювали над концентрацією діяльності ХАМАС у гуманітарних сферах та відповідали за всю діяльність групи та зв’язок з оперативниками групи на місцях", — повідомили представники ЦАХАЛу.

Удари були завдані після того, як минулого тижня Армія оборони Ізраїлю атакувала Нідала аль-Еїда, голову "комітету з надзвичайних ситуацій" у Рафаху.

Нагадаємо: Вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС здійснило напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення. Ізраїль офіційно оголосив стан війни, мобілізував 300 тисяч резервістів та почав знищувати військові об’єкти, а також ватажків терористів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Суд відправив у СІЗО на 60 діб агроміністра Миколу Сольського з альтернативою застави 75,7 млн грн

Строк дії ухвали в частині покладених обов’язків – 2 місяці з дня внесення застави, але у межах строку досудового розслідування.

26.04.2024 - 10:30

Arrow
Theme

Війна

Російський ракетний удар по Смілі пошкодив цивільну інфраструктуру та приватні будинки, 6 людей постраждали

Крім того пошкоджено залізничне сполучення, адміністративні будинки, автівки.

25.04.2024 - 11:57

Arrow

Вас це може зацікавити