В Іспанії фермери заблокували основні автомагістралі країни

Головна > Економіка > В Іспанії фермери заблокували основні ав...
Author

Ольга Фединчік

06.02.2024, 15:06
Shares

4

Views

410

Колона тракторів
bbc.com

Іспанські фермери у вівторок заблокували рух на деяких головних автомагістралях країни, приєднавшись до колег в інших європейських країнах в організації акцій протестів.

Як повідомляєBBC, учасники акцій протестують проти високих витрат, бюрократії та конкуренції з боку країн, що не входять до ЄС.

"Фермери Іспанії приєдналися до своїх європейських колег в організації протестів по всій країні", - йдеться у повідомленні.

Як і їхні колеги з інших європейських країн, іспанські фермери вимагають від ЄС більшої гнучкості, жорсткішого контролю над продукцією країн, що не входять до ЄС, та більшої допомоги від свого уряду.

Зазначається, що у декількох регіонах фермери перекрили автошляхи та створили серйозні перешкоди водіям.

Зокрема, протести фермерів сьогодні відбуваються у Каталонії, Андалусії та Естремадурі. Велика демонстрація протесту у центрі Мадриду запланована на кінець цього місяця.

Іспанські фермери мають подібні скарги на своїх колег у Франції, Бельгії, Нідерландах, Італії та інших країнах.

Вони кажуть, що правила, які є частиною Спільної сільськогосподарської політики ЄС (CAP), разом з високими витратами на паливо та енергію ускладнюють отримання прибутку.

Тяжке становище іспанських фермерів ускладнилося посухою. Протягом останніх місяців у багатьох регіонах країни не було звичного обсягу дощів, що негативно позначається на врожаях. Так Минулого тижня Каталонія оголосила надзвичайний стан через трирічну посуху, найтривалішу в історії.

Нагадаємо: Акції протесту фермерів проходять у різних країнах Європи.

Польські фермери оголосили загальнонаціональний страйк із блокуванням доріг та прикордонних пунктів пропуску. Страйк планують розпочати 9 лютого.

2 лютого на ключових переходах на кордоні між Бельгією та Нідерландамифермери припаркували тракторина знак протесту проти надмірної бюрократії та конкуренції з боку дешевого імпорту.

Сотні фермерів 3 лютого влаштували протест через закінчення терміну відшкодування податків на сільськогосподарське дизельне пальне навколо найбільшого летовища Німеччини, у Франкфурті.

5 лютого, у 16 містах Латвії фермери проводять акції протесту, домагаючись негайної заборони на імпорт російських та білоруських продуктів харчування.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Посли ЄС схвалили надання Україні прибутків від заморожених активів РФ

Далі рішення ще має фіналізувати Рада ЄС.

08.05.2024 - 17:55

Arrow
Theme

Енергетика

Під ударом росіян опинилися об'єкти енергетики в шести областях України

Енергетики вже працюють над їліквідацією наслідків російської атаки.

08.05.2024 - 09:35

Arrow

Вас це може зацікавити