В Ірпені знайшли трупи дітей у віці до 10 років з ознаками зґвалтування та катувань – Денісова

Головна > Спорт > В Ірпені знайшли трупи дітей у віці до 1...
Author

Ольга Фединчік

05.04.2022, 15:24
Shares

2

Views

1 345

В Ірпені знайшли трупи дітей у віці до 10 років з ознаками зґвалтування та катувань – Денісова

Людмила Денисова/facebook.com

На звільнених від окупантів українських територіях фіксуються масові випадки катувань мирного населення. Так, в Ірпені виявлено вбитих дітей у віці до 10 років з ознаками зґвалтування та катувань.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає Інфокурс.

Окрім того, в дитячому таборі "Пролісок" на Київщині три тижні була база підрозділу армії рашистів. У підвалі корпусу знайдено 5 трупів зі зв'язаними за спиною руками. Їх катували, а потім убили. Одному із загиблих проламали череп ударами прикладу. Інші були застрелені в потилицю або груди.

Фото: bigkyiv.com.ua

У селі Вікторівка на Чернігівщині, яке було в окупації 25 днів, російські військові тримали людей у підвалі як заручників – від літніх людей до новонароджених.

"Аби набрати хоча б відро води, селян відправляли під конвоєм. Не давали жодних ліків навіть тим, чиє життя залежить від певних медикаментів. Людина, хвора на астму, – померла, її тіло поховали поряд у лісі", – розповіла українська омбудсман.

У Конотопському районі Сумської області на місцях колишніх стоянок ворога вже знайшли щонайменше трьох закатованих мирних українців.За даними Людмили Денісової, через нелюдські умови життя та принесені окупантами інфекції, поширилася низка хвороб, серед яких – вітряна віспа.

Денісова нагадала, що катування та вбивства мирного населення є злочином проти людяності та військовим злочином відповідно до статей 7 та 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду, за які рашистів очікує Міжнародний військовий трибунал.

Українська омбудсман закликала міжнародні комісії з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну врахувати ці факти.

Нагадаємо: Як повідомило Головне управління розвідки України, 64-ту мотострілецьку бригаду 35-тої загальновійськової армії РФ, військовослужбовці якої чинили масові вбивства та катування мирного населення в Бучі, повернуть на територію України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити