Усі спроби наступу російських військ на Ізюмському напрямку зазнали невдачі

Головна > Культура > Усі спроби наступу російських військ на ...
Author

Олександр Талов

12.05.2022, 12:11
Shares

2

Views

952

Усі спроби наступу російських військ на Ізюмському напрямку зазнали невдачі

Сіверський Донець. Спроба переправи російських військ

Генштаб ЗСУ/facebook.com

Відносно спокійно ніч минула на Волині, Закарпатті, Рівненщині, в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Запорізькій, Одеській, Вінницькій, Тернопільській, Хмельницькій областях, на Житомирщині, Кіровоградщині, Черкащині, Сумщині та Київщині.

На Чернігівщині вночі російська армія з літака двічі ракетами обстріляла місто Новгород-Сіверський. Поцілили в місцеву школу-інтернат, приватні будинки. На місці працюють рятувальники. Попередньо є загиблі та поранені.

"Сьогодні вночі по місту Новгород-Сіверський москальська мразота завдала кількох авіаударів по об'єктах критичної інфраструктури. Це школи. Пошкоджено інші адміністративні будівлі та приватні будинки. Є загиблі та поранені", - написав Чаус у телеграм-каналі.

Фото: В'ячеслав Чаус/ Чернігівська ОДА (ОВА)

На Полтавщині ввечері внаслідок ракетного удару з ворожого літака по території Полтавського району постраждала частина інфраструктурної будівлі в Карлівській громаді. Потерпілих немає, обійшлося без пожежі.

Фото: Полтавська обласна державна адміністрація

На Дніпропетровщині ніч була з тривогою. На ранок ворог обстріляв Зеленодольську громаду. Влучив у два населені пункти.

"Коли почався обстріл, люди саме йшли на роботу. На жаль, є один загиблий. Це працівник підприємства", – розповіла Дарина Цуркань та додала, що ще одну людину поранено.

На Харківщині за ніч обстрілів по Харкову не зафіксували. По області окупанти здійснили авіаналіт на село Новий Мерчик Богодухівського району. Одна людина отримала серйозні поранення та опіки.

"Із реактивних систем залпового вогню окупанти обстріляли селище Мала Данилівка. Сьогодні вранці ворог завдав ракетного удару по Дергачах. На жаль, одна людина загинула, 3 постраждалих", - написав в Фейсбукголова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

Усі спроби наступу росіян на Ізюмському напрямку безуспішні.

На Луганщині по всій території були артилерійські обстріли. Загалом – 26. Росіяни намагаються повністю узяти під контроль м. Рубіжне, перекрити трасу Лисичанськ – Бахмут і взяти Сєвєродонецьк – 9 обстрілів за добу. Тривають бої в Білогорівці. За добу пошкоджено 24 житлові будинки.

"Захоплені населені пункти Луганщини рашисти знищили повністю. Обстріли посилилися по всій лінії луганського фронту. Потужні бої тривають в Білогорівці, Комишувасі та на підступах до Сєвєродонецька", - йдеться у повідомленні голови Луганської ОДА Сергія Гайдая.

На Донеччині ведуться активні бойові дії вздовж всієї лінії фронту. Спроби прориву в районі Торецької ТГ – відбито. Учора – обстріли касетними снарядами фенольного заводу в Нью-Йорку (Торецька громада), дві людини поранені. Уранці обстріл Світлодарська, влучання в багатоповерховий будинок, зараз інформації про постраждалих немає. Уночі і вранці – артилерійські обстріли Авдіївки і Очеретинської ТГ. У результаті – пошкодження і пожежі в приватних будинках.

"Росіяни ведуть обстріли по всій лінії фронту та завдають авіаракетних ударів по містам у тилу. Ворог здійснює руйнації не тільки позицій ЗСУ, а й цівільні об'єкти та об'єкти інфраструктури", - сказав голова Донецької ОВА Павло Кириленко в ефірі національного телемарафону.

На Херсонщині були вибухи. Зокрема, обстріляно з "градів" села Калинівської, Великоолександрівської ТГ, пошкоджено будинки. Унаслідок обстрілів та вибухів в області тривають загоряння лісів. За попередньою інформацією, площа пожеж становить близько 8 сотень гектарів.

На Миколаївщині обстріл с. Нововасилівка Шевченківської ТГ, унаслідок чого було загоряння житлового будинку. У Березнегуватській громаді ввечері були обстріли. Частково пошкоджено житлові будинки. Поранена одна жінка. У Широківській громаді були обстріли після обіду та о четвертій ранку. Пошкоджень і потерпілих немає.

У Миколаєві обстрілу зазнала територія Балабанівського лісу. Також вранці надійшло повідомлення про обстріл у Корабельному районі міста, без жертв, пошкоджено побутовий газопровід.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити