USAID залучило втричі більше коштів для українського агросектору, ніж планувало

Головна > Економіка > USAID залучило втричі більше коштів для ...
Author

Марія Куренко

31.07.2024, 13:05
Shares

2

Views

394

Latifundist.com

Ініціатива стійкості сільського господарства в Україні (AGRI-Україна) залучила до українського агросектору понад 510 млн доларів з боку приватного сектору та міжнародних донорів.

Як повідомляє USAID, уряд США вклав 350 млн доларів до цієї ініціативи,

Ресурси у 510 млн доларів, надані приватним сектором і міжнародними донорами, втричі перевищують той початковий цільовий показник, що був визначений USAID.

Минулого року AGRI-Україна розширила коло своїх партнерів — до їхнього числа увійшли 26 українських агрокомпаній, американська компанія з виробництва насіння Gowan Seed, а також міжнародні фінансові інституції — такі, як Європейський банк реконструкції та розвитку.

Зазначається також, що до ініціативи долучилися Республіка Корея та Японське агентство міжнародного співробітництва.

Нині USAID зосереджується на тому, щоб залучити до ініціативи нових учасників з боку приватного сектору та міжнародних партнерів.

"USAID і його партнери й надалі твердо налаштовані до підтримки аграрного сектору України та експорту української агропродукції – що допоможе пом'якшити загальносвітову продовольчу кризу, яка поглиблюється внаслідок війни, розв'язаної Росією", - заявили в агенстві.

Нагадаємо: З липня 2022 року, ініціатива AGRI-Україна допомогла понад 14 тис. українських аграріїв (що складає 32% зареєстрованих у країні агровиробників) отримати насіння, добрива, засоби захисту рослин, доступ до складських площ і фінансових ресурсів для того, щоб збирати врожаї. Очікується, що те насіння, яке було розподілене у рамках AGRI-Україна, дасть змогу підвищити виробництво кукурудзи та соняшника на 430 тис. тонн – а це забезпечить українським виробникам додатковий дохід у понад 90 млн. дол.

Уряд США у межах ініціативи AGRI-Україна безоплатно надасть мінеральні добрива для польових робіт в 2024/25 МР для понад 3,3 тис. українських аграріїв з прифронтових та деокупованих областей.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу  четверо людей постраждало, серед них дитина

Пошкоджено 12 житлових будинків, готель, Палац культури, банк, магазини, 14 легкових автомобілів.

21.10.2024 - 09:36

Arrow
Theme

Закон

Кабмін звільнив заступника міністра агрополітики Головню

Володимира Гончарука призначено заступником голови Державної служби з питань праці.

18.10.2024 - 12:44

Arrow

Вас це може зацікавити