Уряд змінив правила в’їзду в Україну через появу штаму Дельта в країні

Головна > Культура > Уряд змінив правила в’їзду в Україну чер...
Author

Назар Лазебний

24.06.2021, 08:52
Shares

3

Views

542

Уряд змінив правила в’їзду в Україну через появу штаму Дельта в країні

aif.md

Станом на 23 червня в Україні зафіксовано два випадки "індійського" штаму коронавірусу ("Дельта") , який вважають заразнішим та агресивнішим за попередні.

Про це повідомляє МОЗ України

“В Україні зареєстрували два випадки коронавірусної хвороби викликані штамом Дельта. Секвенування вірусу та підтвердження мутації було проведено Інститутом молекулярної біології та генетики 22 червня 2021 року”, - повідомив заступник міністра - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Він додав, що для зменшення ризику поширення штаму "Дельта" в Україні Уряд підтримав впровадження низки заходів. Громадянам, які прибули з Республіки Індія, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Російської Федерації, Португальської Республіки або перебували на їх території не менше семи днів, заборонено перетин державного кордону України без негативного результату експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, проведеного безпосередньо в пунктах пропуску (пунктах контролю). Вказана норма почне діяти з 25 червня 2021 р.

“До 25-го червня, за окремим дорученням РНБО, буде підготовлено комплексні пропозиції задля протидії поширенню коронавірусу штаму Дельта в Україні”, - повідомив Кузін.

Нагадаємо: Згідно з новою класифікацією ВООЗ до варіантів, що визивають занепокоєння віднесені наступні штами вірусу SARS-CoV-2:

Штам "Дельта" (індійський) агресивніший за "Бета" ("південно-африканський") чи "Альфа" ("британський") та виражається надважкою клінічною картиною з ураженням не тільки органів дихання, а й шлунково-кишкового тракту та нирок. Він в 1,6 раза заразніший, ніж штам "Альфа", у 2,26 раза частіше призводить до госпіталізації, а ризик реанімації при інфікуванні збільшується у 1,45 раза.

За оцінками ВООЗ, штам дельта виявили вже щонайменше у 92 країнах світу, і він поступово стає домінантним у світі.

Міністерство закордонних справ порадило громадянам України уникати поїздок в Росію, Індію, Великобританію і Португалію через значне поширення у цих країнах штаму коронавірусу B.1.617.2, відомого як "Дельта" або "індійський".

Як повідомляв раніше ІК, Міністерство закордонних справ і Міністерство охорони здоров’я мають підготувати пропозиції щодо встановлення додаткового контролю та обмежень щодо міграції між Україною та країнами зі швидким поширенням штаму коронавірусу "Дельта".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Нідерланди роблять все можливе для прискорення постачання Україні ППО та боєприпасів - Рютте

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте наголосив, що агресія Росії в Україні та проти неї не припиняється, Україна гостро потребує допомоги.

09.05.2024 - 18:07

Arrow
Theme

Війна

Зранку війська РФ атакували Нікополь - двоє загиблих та двоє поранених

Зайнялася приватна оселя, ще дві – понівечені. Зачепило й 5 багатоквартирних будинків.

09.05.2024 - 10:30

Arrow

Вас це може зацікавити