Уряд запланував перехід на нову модель розрахунків за газ населенням

Головна > Спорт > Уряд запланував перехід на нову модель р...
Author

Марія Куренко

28.09.2021, 13:08
Shares

2

Views

1 105

Уряд запланував перехід на нову модель розрахунків за газ населенням

konkurent.ua

Кабінет міністрів запланував перехід на нову модель розрахунків за спожитий населенням газ. Модель передбачає, що кожного місяця споживач платитиме 1/12 від очікуваної річної вартості спожитого газу, розрахованої відповідно до профілю споживання.

Про це повідомляється в постанові №1011 від 27 вересня, яким уряд затвердив основні напрями діяльності НАК "Нафтогаз України" на 2021 рік.

Новим напрямком роботи "Нафтогазу" стало створення балансуючих груп для постачальників природного газу побутовим споживачам, учасники яких можуть придбавати газ у НАК "Нафтогаз" в обсягах, достатніх для покриття потреб населення, на недискримінаційних (рівних) умовах та за фіксованою ціною на період до 1 травня 2022 року.

Також, "Нафтогаз" має привести умови розрахунків у договорах на постачання газу теплогенеруючим підприємствам, операторам газорозподільних мереж у відповідність з умовами розрахунків побутових споживачів.

Сприяння переходу на нову модель розрахунків та створення балансуючих груп для постачальників природного газу побутовим споживачам це лише два основних напрямки.

Інші передбачають:

  • постачання природного газу операторам газорозподільних мереж для покриття виробничо-технологічних втрат газу відповідно до умов встановлення тарифів на розподіл;
  • укладення енергосервісних договорів із споживачами, які фінансуються з державного та місцевих бюджетів і отримують послуги з централізованого постачання теплової енергії.

Нагадаємо: 27 вересня Кабмін призупинив повноваження Юлії Ковалів, Наталії Бойко та Юлії Свириденко – і взяв на себе його функції.

Консультаційний центр для населення "ГазПравда" опублікував ціни на газ для населення на жовтень - річні ціни у жовтні не зміняться.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Індія візьме участь у Саміті миру в Швейцарії

Поки що це єдина велика країна з "глобального півдня", яка підтвердила участь у Саміті миру.

20.05.2024 - 15:48

Arrow
Theme

Війна

Вночі ППО збила 29 "шахедів", які ворог застосував для атаки по Україні

Протиповітряною обороною півдня України знищено 17 ворожих ударних БпЛА

20.05.2024 - 09:13

Arrow

Вас це може зацікавити