Уряд виділив 2,4 млрд грн на відновлення доріг в прифронтових регіонах

Головна > Війна > Уряд виділив 2,4 млрд грн на відновлення...
Author

Назар Лазебний

02.07.2024, 17:08
Shares

4

Views

83

v-variant.com.ua

Уряд виділив з резервного фонду державного бюджету понад 2,38 млрд грн на відновлення автодоріг в прикордонних та прифронтових регіонах.

Як повідомляє Мінекономіки, зокрема, йдеться про шляхи, які використовуються для потреб ЗСУ та гуманітарних цілей.

Рішення ухвалено про виділення 2,386 млрд грн на відновлення доріг у восьми ключових для оборони країни регіонах.

Донецька обласна військова адміністрація отримає 324,5 млн грн. Кошти можуть бути витрачені виключно на відновлення зруйнованих доріг, що використовуються для перевезення військових і гуманітарних вантажів та як евакуаційні маршрути.

"Сьогодні, перебуваючи на Донеччині, ми бачимо, що бізнес попри величезні виклики продовжує працювати, демонструючи неймовірну стійкість. Ключові проблеми — пошкодження енергетики, доступ до фінансування, відшкодування збитків для бізнесу, який зазнав пошкоджень під час збройної агресії рф проти України та інші. По кожному із питань шукаємо рішення. Зокрема перше, щодо покращення логістики, оголосили вже сьогодні. Це вклад в обороноздатність регіону й можливість рятувати тисячі життів", - розповіла Юлія Свириденко.

Відповідно до рішення уряду на відновлення доріг спрямують кошти:

  • Дніпропетровська область – 196,4 млн грн;
  • Донецька область – 324,5 млн грн;
  • Запорізька область– 350 млн грн;
  • Миколаївська область – 307,1 млн грн;
  • Сумська область – 222,2 млн грн;
  • Харківська область – 502,95 млн грн;
  • Херсонська область – 224,3 млн грн;
  • Чернігівська область – 258,79 млн грн.

Кошти надійдуть в розпорядження обласних адміністрацій, які мають погодити, зокрема, з Міноборони, МОЗ та Мінінфраструктури перелік доріг, важливих для забезпечення потреб оборони і гуманітарних цілей та підлягають відновленню.

Нагадаємо: Усі кошти з дорожнього фонду на 2024 рік у сумі 94,7 млрд грн будуть перенаправлені на потреби оборони. Проте, цьогоріч дорожня галузь продовжить отримувати фінансування завдяки трьом ключовим джерелам, пояснював раніше міністр фінансів Сергій Марченко.

Залишки коштів, джерелом формування яких були доходи державного дорожнього фонду станом на 1 січня 2024 року, які не були використані в попередні бюджетні періоди (2021-2023 роки), використовуватимуться для забезпечення невідкладних заходів, пов’язаних з утриманням доріг у зимовий період.

Крім того,дороги, які є необхідними для військових потреб, будуть фінансуватися за рахунок коштів із резервного фонду уряду України.

Будівництво та ремонт доріг також заплановано в рамках проєктів, що фінансуються міжнародними фінансовими організаціями та урядами країн-партнерів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Бізнес

Где взять книги, которых нигде нет

Существуют особые места, где можно отыскать те шедевры, которые не часто встречаются в обыденных книжных магазинах

04.07.2024 - 13:43

Arrow
Theme

Війна

Союзники США вважають, що Китай розробляє ударні безпілотники для Росії

У 2023 році китайські та російські компанії провели переговори про співпрацю у створенні нового безпілотника, після чого розпочалася його розробка, а ...

03.07.2024 - 10:06

Arrow

Вас це може зацікавити