Уряд Швейцарії повідомив про скорочення заморожених російських активів

Головна > Економіка > Уряд Швейцарії повідомив про скорочення ...
Author

Назар Лазебний

23.04.2024, 11:53
Shares

2

Views

383

Швейцария заблокировала все российские активы в стране / фотоua.depositphotos.com
ua.depositphotos.com

Уряд Швейцарії повідомив, що на кінець 2023 року в країні заморозили російських активів на суму 5,8 мільярда швейцарських франків (6,36 мільярда доларів), проте ця сума є меншою в порівнянні з 7,5 млрд франків, заморожених на кінець 2022 року.

Про це повідомляє інформаційна агенція Reuters.

Основною причиною стало зниження ринкової вартості акцій та інших фінансових активів, повідомив Державний секретаріат з економічних питань (SECO), який здійснює нагляд за санкціями.

Однак це зниження, ймовірно, викличе критику, мовляв, Швейцарія робить недостатньо для запровадження санкцій, покликаних покарати РФ за її вторгнення в Україну, пише медіаресурс. Хоча Швейцарія активізувала свої зусилля з боротьби з компаніями та приватними особами, які використовують країну для уникнення санкцій, інші країни хочуть, щоб Швейцарія робила більше.

Заморожена готівка також є лише частиною 150 мільярдів франків російських активів, які, за оцінками Асоціації швейцарських банкірів у 2022 році, перебували у швейцарських банках.

SECO також повідомила, що кількість росіян, чиї кошти підлягають блокуванню в Швейцарії, наразі становить 1 703 фізичні особи, а кількість компаній та організацій, що потрапили під санкції, - 421.

Нагадаємо: Країни "Групи семи" обговорюють можливість використання заморожених російських активів на суму майже 300 мільярдів доларів як застави для надання кредитів Україні.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська зранку гатили по акваторії Очаківської громади на Миколаївщині

Вчора пообіді ворог атакував Миколаївський район ракетою типу Х-59, пошкоджень зазнав обʼєкт промислової інфраструктури.

03.05.2024 - 08:57

Arrow
Theme

Політика

До участі в Глобальному Саміті миру запрошено країни з усіх континентів - Зеленський

"Кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України", - впевнений президент України.

02.05.2024 - 12:23

Arrow

Вас це може зацікавити