Уряд погодив законопроект про розмитнення автівки в Дії, згідно якого вартість розмитнення буде залежати виключно від її характеристик

Головна > Війна > Уряд погодив законопроект про розмитненн...
Author

Олександр Талов

13.06.2022, 13:18
Shares

2

Views

1 043

Уряд погодив законопроект про розмитнення автівки в Дії, згідно якого вартість розмитнення буде залежати виключно від її характеристик
null

Митнна служба не зможе впливати на формулу розмитнення транспортних засобів, що ввозяться в Україну.

Згідно з положеннями погодженого Кабінетом Міністрів законопроекту, який передбачає розмитнення авто в Дії, формулу визначатимуть виключно характеристики авто, а саме: об'єм, тип та потужність двигуна, вік автомобіля та його ексклюзивність.

Як повідомляє Урядовий пртал, за словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, законопроект раз і назавжди усуне будь-які схеми, корупцію та маніпуляції з цінами на авто при їх розмитненні.

"Розмитнення буде максимально простим і зручним. Достатньо ввести VIN-код авто, а розрахунок платежів відбувається автоматично. Сплатити можна прямо в застосунку. Весь процес розмитнення — не більше 5 хвилин", — зауважив Шмигаль.

Повідомляється, що законопроект також містить норми, що передбачають повне звільнення від оподаткування автомобілів з електричними двигунами, а також меншу ставку для авто з гібридними двигунами.

За словами Шмигаля, законопроект є яскравим прикладом того, як реформа цифровізації може буть одночасно і антикорупційною реформою.

"Новий сервіс фактично не має аналогів у світі та демонструє бажання держави робити все максимально зручно та прозоро для людей".

Найближчим часом проект буде внесено до Верховної Ради.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити