Уряд націоналізував "Сенс Банк", призначення нового керівництва буде забезпечено у найкоротші терміни

Головна > Банки > Уряд націоналізував "Сенс Банк", признач...
Author

Марія Куренко

21.07.2023, 14:22
Shares

8

Views

1 158

Сенс Банк націоналізують – деталі рішення НБУ щодо колишнього Альфа Банку -  Апостроф
apostrophe.ua

Кабінет Міністрів прийняв рішення про участь держави у виведенні з ринку АТ "Сенс Банк" для забезпечення стабільності фінансової системи України і захисту інтересів вкладників та інших кредиторів банку.

Про це повідомляєпресслужба Мінфіну, інформує Інфокурс.

"Сьогодні, 21 червня, Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про участь держави у виведенні системно важливого банку з ринку» щодо участі держави в особі Міністерства фінансів України у виведенні з ринку системно важливого банку АТ "Сенс Банк»" що дасть змогу забезпечити подальшу стабільну роботу банку, захист інтересів вкладників й інших кредиторів банку, у зв’язку із застосуванням до власників істотної участі у банку санкцій, та запобігти негативним наслідкам на фінансовому ринку", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначии, що націоналізація банку не вплине на виконання банком своїх зобов’язань перед вкладниками та клієнтами. Органом управління корпоративними правами за акціями банку, що належать державі, визначено Міністерство фінансів України.

Повідомляється, що процедуру націоналізації банку, у тому числі, призначення нового керівництва буде забезпечено у найкоротші терміни для його безперебійної роботи. Участь держави у виведенні з ринку системно важливого банку є необхідним кроком задля збереження стабільності банківської системи та ефективним методом захисту вкладників та інших кредиторів банку, у разі застосування санкцій до власників істотної участі у банку.

Після закінчення дії воєнного стану Мінфін здійснить залучення інвесторів для продажу АТ "Сенс Банк".

Нагадаємо: 20 липня правління Національного банку ухвалило рішення вивести з ринку системно важливий банк АТ "Сенс Банк" та звернулося з пропозицією до Кабінету Міністрів України щодо участі держави в цій процедурі.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити