Урсула фон дер Ляєн високо оцінила прогрес України на шляху до членства у ЄС

Головна > Політика > Урсула фон дер Ляєн високо оцінила прогр...
Author

Марія Куренко

20.09.2023, 16:53
Shares

3

Views

480

Урсула фон дер Ляєн пообіцяла Україні вступ до Євросоюзу | Українська правда
GETTY IMAGES

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Україна досягає значного прогресу у проведенні реформ, необхідних для її вступу до ЄС.

Про це вона сказала в інтерв'ю Bloomberg, інформує Інфокурс.

"Я вражена тим, як Україна проводить дуже складні реформи, в той час як вони ведуть війну. Якщо вони збережуть цей темп — а я бачу, що вони абсолютно мотивовані — це буде вирішальний момент", — сказала фон дер Ляєн.

Вона підкреслила, що процес вступу базується на заслугах, і відмовилася запропонувати конкретні терміни, але сказала, що переконана, що Київ врешті-решт досягне успіху у своїй заявці на членство.

Президентка Єврокомісії також висловила впевненість, що ЄС зможе виконати свою обіцянку щодо поставки мільйона боєприпасів Україні впродовж 12 місяців.

"Ми дуже сильно підштовхуємо промисловість, військово-промислову базу. Ми приділяємо цьому багато уваги. Ми робимо все можливе і наполегливо працюємо, щоб досягти поставлених цілей", - сказала вона.

Як зазначається у матеріалі, ЄС також перебуває на ранніх стадіях обговорення 12-го пакету санкцій проти Росії. Країни-члени блоку розділилися в думках щодо того, які заходи слід включити до цього пакету.

Нові заходи, які можуть бути представлені вже наступного місяця, ймовірно, включатимуть європейську версію заборони G7 на купівлю алмазів у Москви, а також пропозицію оподатковувати прибутки, отримані від заморожених активів центрального банку РФ, щоб допомогти Києву.

Група країн-членів, включаючи Польщу та країни Балтії, хоче піти ще далі, закликаючи до додаткових санкцій щодо поставок СПГ з РФ та інформаційно-технологічних послуг. Деякі країни також закликали до обмежень на російський ядерний сектор. Але ці спроби вже неодноразово зустрічали опір, оскільки рішення щодо санкцій вимагають одностайної підтримки, пише видання.

Нагадаємо: Минулого тижня Президент України Володимир Зеленський провів переговори з Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити