Унаслідок ворожих обстрілів є знеструмлення у семи областях 

Головна > Енергетика > Унаслідок ворожих обстрілів є знеструмле...
Author

Назар Лазебний

01.07.2024, 10:28
Shares

3

Views

94

Енергетики заживили майже 100 знеструмлених через негоду населених пунктів  | Українська Енергетика
ua-energy.org

Унаслідок обстрілів енергетики фіксують нові знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій та Харківській областях. Загалом через ворожі удари – без електроенергії споживачі у семи областях.

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Ситуація в енергосистемі залишається складною. Через масовані російські обстріли є значний дефіцит потужностей. Для часткового його покриття минулої доби Україна на запит Польщі отримувала надлишки електроенергії з енергосистеми цієї країни", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у східному регіоні внаслідок ворожого обстрілу відключилась високовольтна повітряна лінія. Під час огляду виявили обрив проводу та грозотросу.

Водночас у західному регіоні з технологічних причин відключалась високовольтна повітряна лінія. Це сталося через загоряння конденсатора на одній з високовольтних підстанцій. Наразі загоряння ліквідовано, а лінію вивели в аварійний ремонт.

Сьогодні по всій країні діють графіки погодинних відключень з 0:00 до 24:00.

Також на поточну добу прогнозується імпорт електроенергії обсягом 28 159 МВт-год.

Нагадаємо: Енергетика та інші обʼєкти критичної інфраструктури останніми місяцями є головною ціллю ворога. Через дефіцит генерації, в Україні з середини травня застосовуються погодинні відключення світла для підприємств і населення.

Через масовані атаки росіян з 22 березня були знищені Бурштинська, Ладижинська, Трипільська, Зміївська теплоелектростанції. Масштабних руйнувань зазнала ДніпроГЕС. Загалом уряд оцінює втрату генеруючих потужностей на рівні 8 ГВт.

РФ в ніч на 8 травня здійснилачергову масовану ракетно-дронову атаку на енергетику України, були атаковані обʼєкти "Укренерго" та ДТЕК у шести областях України.

Ворог застосував 55 ракет різних типів та 21 ударний дрон, 59 ворожих повітряних цілей вдалося знищити. Сили ППО змогли знищити 33 крилаті ракети Х-101/Х-555, чотири крилаті ракети "Калібр", дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 та 20 "Шахедів".

Починаючи із 15 квітня НЕК "Укренерго" щодня залучає аварійну допомогу для покриття дефіциту потужності в енергосистемі.

10 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення провиділення 7,2 млрд грн на відбудову української енергосистеми. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, і закликав до економії електроенергії, особливо у вечірній час.

17 травня Уряд виділив понад 1,5 млрд грн для відбудови Зміївської ТЕС на Харківщині та Трипільської ТЕС на Київщині. Зокрема, 726 млн грн було виділено для державної компанії "Центренерго" з резервного фонду державного бюджету. Ще 826 млн грн — з фонду ліквідації наслідків агресії.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Бізнес

Где взять книги, которых нигде нет

Существуют особые места, где можно отыскать те шедевры, которые не часто встречаются в обыденных книжных магазинах

04.07.2024 - 13:43

Arrow
Theme

Війна

Союзники США вважають, що Китай розробляє ударні безпілотники для Росії

У 2023 році китайські та російські компанії провели переговори про співпрацю у створенні нового безпілотника, після чого розпочалася його розробка, а ...

03.07.2024 - 10:06

Arrow

Вас це може зацікавити