Унаслідок сьогоднішньої атаки РФ пошкоджені електромережі на Київщині та Миколаївщині

Головна > Міжнародне > Унаслідок сьогоднішньої атаки РФ пошкодж...
Author

Марія Куренко

20.06.2023, 12:57
Shares

0

Views

467

Унаслідок сьогоднішньої атаки РФ пошкоджені електромережі на Київщині та Миколаївщині

ua-energy.org

Внаслідок ворожого дронового обстрілу в ніч на 20 червня пошкоджено електромережі у Київській та Миколаївській областях.

Про це повідомляє Міністерство енергетики, інформує Інфокурс.

"Через падіння уламків БПЛА пошкоджено лінію електропередачі на Київщині, без світла залишаються майже пів тисячі абонентів. Також через нічний обстріл пошкоджено мережі в Миколаївській області. Знеструмлено 2 населених пункти", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через технологічні порушення, що виникли на одній з ТЕЦ, зранку 20 червня у Києві тимчасово знеструмлювалися 75 тисяч споживачів. Наразі всіх заживлено за резервною лінією. Причини аварії уточнюють. Також було зафіксовано відключення високовольтної мережі оператора системи передачі на Київщині.

Крім того, через негоду (грозовий шторм) вимикалася лінія електропередачі у Закарпатській області.

Водночас у міністерстві зазначили, що загалом електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає.

Ворожий терор прифронтових та прикордонних з рф областей триває, зазначили у міністерстві. Внаслідок щільних обстрілів без світла залишилися частина споживачів у Запорізькій, Донецькій, Миколаївській, Херсонській областях. Через попередні обстріли залишається без світла частина споживачів у Чернігівській області.

Енергетики працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Зокрема, на Харківщині бригадам учора вдалося заживити понад 10 тисяч споживачів. Загалом за добу енергетики повернули світло майже 26 тисячам абонентів у прифронтових та прикордонних областях.

Триває фіксація та ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив дамби. Енергетики працюють над відновленням електропостачання. У Херсоні заживили понад 370 споживачів, загалом по місту залишаються без світла через підтоплення понад 14 тисяч абонентів. У деокупованій частині Херсонській області залишається знеструмленим 1 населений пункт, майже 1000 споживачів. На Миколаївщині знеструмленими лишаються понад 100 абонентів. Тривають відновлювальні роботи.

Нагадаємо: 14 червня на одній з АЕС України на 20 днів раніше визначеного терміну вийшов з ремонту енергоблок, який додав енергосистемі 1000 МВт потужності.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити