Унаслідок нічної атаки на Київ троє загиблих, 16 поранених, серед загиблих одна дитина

Головна > Економіка > Унаслідок нічної атаки на Київ троє заги...
Author

Ольга Фединчік

01.06.2023, 12:30
Shares

2

Views

415

Унаслідок нічної атаки на Київ троє загиблих, 16 поранених, серед загиблих одна дитина

Віталій Кличко/t.me

Унаслідок російського ракетного удару по Києву троє людей загинули, 16 отримали поранення одна людина перебуває в лікарні у відділенні інтенсивної терапії.

Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко, інформує Інфокурс.

За його інформацією, сьогодні вночі травмовано 19 осіб, три особи загинули, одна з них дитина, ще семеро людей у лікарні, серед яких одна у відділенні інтенсивної терапії.

Унаслідок ракетної атаки пошкоджено будівлі дитячого садочка, трьох шкіл і багатьох житлових будинків.

Мер пояснив, що рівень руйнувань будуть встановлювати представники РДА, після складення відповідних актів і оцінок столиця забезпечить ремонт та відновлення.

"Правоохоронці здійснюють слідчі дії в поліклініці та на її території в Деснянському районі столиці. Порушені кримінальні справи. Біля поліклініки минулої ночі загинули троє людей, із них одна дитина", - додав він.

Кличко проінформував, що вночі близько третьої ночі після оголошення тривоги через чотири хвилини пролунав вибух. Він додав, що у поліклініці від вибуху вибито всі двері, тому наразі неможливо швидко встановити, чи були вони відчинені для людей. Зараз слідство встановлює, чи відчиненим було укриття. Чи були в ньому люди. Бо, за інформацією рятувальників, після пошкодження поліклініки, з неї виводили групу людей.

Фото: Віталій Кличко/t.me

Кличко також зауважив, що сторож поліклініки поранений і перебуває в лікарні.

Водночас мер нагадав, що у кожному районі міста відповідальність за роботу укриттів несуть керівники установ, де розташовані укриття, і глави районів. Глави РДА відповідальні за доступ і облаштування укриттів, які нанесені на мапу укриттів столиці.

"Ще додатково дав розпорядження перевірити всі укриття, які знаходяться в місті Києві, відносно швидкого реагування і відвідування", - проінформував міський голова.

Мер Київа додав, що контролювати роботу укриттів уночі допоможе патрульна поліція, патрулі обʼїжджатимуть у комендантську годину під час повітряної тривоги укриття, що є на мапі міста і перевірятимуть, чи вони відчинені. Та оперативно передаватимуть інформацію міським службам.

Нагадаємо: росія продовжує атакувати Київ. Близько 02.45 год 1-го червня 2023 року російські окупанти атакували столицю балістичними та крилатими ракетами наземного базування з ОТРК "Іскандер". Загалом випущено 10 балістичних та крилатих ракет типу "Іскандер" з північного напрямку – Брянська область рф. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України усі 10 знищено: сім балістичних ракет "Іскандер-М" та три крилаті ракети "Іскандер-К".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити