Укрзалізниця планує створити жіночі купе

Головна > Банки > Укрзалізниця планує створити жіночі купе
Author

Олександр Талов

23.05.2023, 14:20
Shares

3

Views

739

Укрзалізниця планує створити жіночі купе

mbiz.censor.net

"Укрзалізниця" розглядає можливість запровадження жіночих купе на маршрутах далекого сполучення, з ціллю посилення безпекових заходів у пасажирських поїздах.

Про це йдеться в релізі перевізника, інформує Інфокурс.

На першому етапі послугу з купівлі квитків у жіночі купе можливо реалізувати тільки через мобільний застосунок УЗ.

Зазначається, що наразі розробляються IT-рішення та будуть внесені відповідні зміни до нормативних актів.

Також УЗ проводить консультації з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями.

"Поточне рішення залізниці — допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним з яких стане «пілот» з жіночими купе. Ми тестуватимемо їх упродовж декількох місяців та разом з громадою і фахівцями приймемо рішення щодо масштабування. Це буде залежати від реального попиту та відгуків", — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Жіночі купе буде запроваджено в експериментальному режимі на декількох обраних маршрутах далекого сполучення, пасажири яких проводили в дорозі багато часу.

Нагадаємо: У 2010 році "Укрзалізниця" вже запроваджувала таку послугу, але вона не користувалася попитом, адже була доступною виключно в касах. Такий експеримент провела Львівська залізниця, яка запровадила окремі купе для чоловіків та жінок у 12 поїздах. При цьому на поїзд був один "розділений" вагон.

Пізніше це повторила Донецька залізниця, але ця послуга не мала попиту, оскільки залишалося багато нереалізованих місць.е для чоловіків та жінок у 12 поїздах. При цьому на поїзд був один "розділений" вагон.

15 травня на сайті Кабміну зʼявилась петиція №41/005007-23еп про необхідність виділення принаймні одного окремого вагону для жінок і, відповідно, окремого для чоловіків в усіх потягах "Укрзалізниці", які слідують маршрутом довше 6 годин.

У тексті зазначено, що пасажири можуть відчувати дискомфорт через пасажирів протилежної статі, також серед причин вказані випадки неприйнятної та навʼязливої поведінки до інших пасажирів. "Зокрема, відомі навіть випадки зґвалтування у купейних вагонах", – сйдеться у обгрунтуванні до петиції.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Економіка

Обсяги виробництва військової техніки в Україні збільшено втричі

На цей рік завдання не менш амбіційне — збільшення виробництва з такою ж динамікою.

08.05.2024 - 11:19

Arrow
Theme

Війна

Уряд продовжив на місяць відстрочки від мобілізації

Строки дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, які надані за постановою №76, автоматично продовжуються на один місяць.

07.05.2024 - 15:01

Arrow

Вас це може зацікавити