Укроборонпром відсторонив двох директорів підприємств, одного з них заарештовано

Головна > Закон > Укроборонпром відсторонив двох директорі...
Author

Назар Лазебний

08.11.2023, 12:57
Shares

2

Views

732

ukroboronprom.com.ua

У середу, 8 листопада, за результатами виявлених порушень під час проведення внутрішніх перевірок, ініційованих керівництвом АТ "Укроборонпром", від роботи на підприємствах відсторонили двох директорів підприємств, одного з них заарештували.

Про це повідомилиу пресслужбі акціонерного товариства, інформує Інфокурс.Зазначається, що з кінця червня до початку листопада на низці підприємств товариства правоохоронні органи за активного сприяння підрозділів безпеки УОП здійснили близько 20 слідчих дій, обшуків, тимчасовихдоступів до речей та документів тощо.

За цей період керівництво компанії за виявленими фактами порушень і зловживань тимчасово відсторонило двох директорів підприємств.

"Перший з них може бути причетним до численних порушень у фінансово-господарській діяльності заводу, другий – створив умови до експорту товарів подвійного використання під виглядом цивільних агрегатів. Вони можуть застосовуватися на авіаційній техніці, яку експлуатують повітряно-космічні сили країни агресора - рф. Другий екскерівник вже отримав підозру та перебуває під вартою у слідчому ізоляторі СБУ", - зазначили у пресслужбі.

Наголошується, що майже половина кримінальних проваджень, зареєстрованих з 28 червня по 2 листопада поточного року, щодо підприємств, які входять до складу Укроборонпрому, була розпочата з його ініціативи за результатами внутрішніх службових перевірок.

У товаристві додали, що 2 листопада за ініціативою нового керівника одного з підприємств правоохоронні органи зареєстрували кримінальне провадження за фактами так званої "прихованої оренди".

Йдеться про можливе зловживання службовим становищем для незаконної передачі у користування третім особам нежитлових приміщень. Розпочато досудове розслідування, під час якого вивчають правомірність дій одного з керівників.

Нагадаємо: 29 червня вУкраїні було офіційно припинено діяльність державного концерну "Укроборонпром". Натомість утворено акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити