Укроборонпром почав виробляти 125-мм снаряди для танків

Головна > Економіка > Укроборонпром почав виробляти 125-мм сна...
Author

Ольга Фединчік

14.03.2023, 15:57
Shares

3

Views

982

Державний концерн "Укроборонпром" почав виробництво 125-мм снарядів для танкової гармати.

Про це повідомляє пресслужба підприємства, інформує Інфокурс.

Фото: "Укроборонпром"

"За замовленням Міністерства оборони України вже поставлено першу партію 125-мм снарядів для танків Т- 64, Т- 72 і Т-80, якими Сили безпеки та оборони України б’ють окупантів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, це вже другий боєприпас, виробництво якого підприємства концерну розгорнули в партнерстві з країною НАТО за кордоном.

"Загалом Україна вперше за часи незалежності розгорнула власне виробництво боєприпасів: мінометних мін 82-мм та 120-мм, артилерійських пострілів 122-мм та 152-мм, а тепер і танкового снаряду 125-мм", – повідомили у концерні.

Виробництво винесено за межі країни з міркувань безпеки, у створенні боєприпасів беруть участь українські конструктори, технологи, токарі, ливарники тощо, підкреслили у Мінобороні.

Нагадаємо: У листопаді минулого року "Укроборонпром" повідомив, що налагодив виробництво боєприпасів калібру 122 та 152 мм, а також міни калібру 120-мм. Засоби ураження пройшли успішні випробування та виготовляються за технологією НАТО вже не перший місяць. Виробництво розосереджено на різних потужностях, зокрема країн-партнерів.

10 листопада "Укроборонпром" та Міжурядова агенція оборонної співпраці (AMOS) при Міноборони Чехії підписали угоду про створення спільного оборонного кластеру.

"Укроборонпром" також заявляв, що спільно вироблятиме та розроблятиме важке озброєння та військову техніку щонайменше з шістьма країнами-членами НАТО.

У січні "Укроборонпром" розгорнув серійне виробництво 82-мм осколкових мін за кордоном – на потужностях однієї з країн-членів НАТО. Артилерійська осколкова міна 82-мм призначена для ураження живої сили ворога з міномета на відстані до 4500 м.

У лютому "Укроборонпром" презентував перший продукт спільного виробництва з однією з країн-членів НАТО – 120-мм мінометні міни. "

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

На фронті упродовж доби відбулося 146 бойових зіткнень, тривають бої за м.Вовчанськ

Російські війська завдали 6 ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснив 41 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та насе...

13.05.2024 - 08:54

Arrow
Theme

Політика

П'ять країн ЄС домовилися посилити контроль за дотриманням санкцій проти Росії

Угода посилить та уніфікує контроль ЄС за дотриманням візових вимог щодо Росії.

10.05.2024 - 10:52

Arrow

Вас це може зацікавити