Укренерго закликало до економії через аварійні ремонти та припинення видачі електроенергії двома ТЕЦ

Головна > Енергетика > Укренерго закликало до економії через ав...
Author

Назар Лазебний

14.12.2023, 12:07
Shares

1

Views

611

Французька компанія EDF International Networks почала будівництво  енергомереж в Україні / NV
Паскаль Россіньоль / Reuters

Станом на ранок 14 грудня в аварійний ремонт пішло 3 енергоблоки на теплоелектростанціях, ще дві ТЕЦ у південному та західному регіонах припинили видачу електроенергії .

Про це повідомляє пресслужба "Укренерго", інформує Інфокурс.

"На сході вчергове обстріляна одна з теплоелектростанцій, є пошкодження обладнання", - йдеться у повідомленні.

В Укренерго закликають українців ощадливо користуватися електрикою з огляду на те, що сьогодні споживання зранку вже на 1,9% вище, ніж вчора, 13 грудня.

"Водночас, ліміти споживання не запроваджувались, графіки відключень не вводилися та не прогнозуються", - зауважили у компанії.

Експорту електроенергії 14 грудня немає. Імпорт запланований у денні години зі Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 3 429 МВт-год.

Через бойові дії, негоду та технічні причини станом на ранок 14 грудня в Україні знеструмлені 679 населених пунктів.

Через снігопади, обледеніння та поривчастий вітер знеструмлені споживачі на Донеччині, Дніпропетровщині, у Харківській і Кіровоградській областях.

"Також 454 населених пункти без світла через бойові дії і технологічні порушення. Запровадження графіків відключень побутових споживачів не передбачається", - інформують у компанії.

Повідомляється, що у Києві енергетики заживили всіх споживачів, які залишилися без світла через ракетну атаку в ніч на 13 грудня.

На Донеччині через негоду без електропостачання залишилося 147 населених пунктів. Протягом доби заживлено 42 населених пункти. Всього з урахуванням бойових дій залишається без світла 295 населених пунктів.

На Харківщині без світла внаслідок негоди залишилося 25 населених пунктів, через бойові дії – 16,2 тисячі споживачів. Підключено протягом доби 924 абоненти. Триває огляд пошкоджень внаслідок нових обстрілів у трьох громадах області.

У Запорізькій області через технічні причини станом на 9:00 годину знеструмлено 16 населених пунктів. Енергетики заживили 21 тисячу клієнтів. Без електроенергії залишається 79 населених пунктів

У Херсоні через обстріли знеструмлено 33,7 тисячі споживачів. В області залишаються без світла 53 населених пункти.

Внаслідок бойових дій залишаються без світла також 57 населених пунктів на Сумщині, 19 - на Чернігівщині. Через негоду без електропостачання 38 населених пунктів на Дніпропетровщині, 4 - у Кіровоградській області.

Через технічні причини залишилися без електроенергії 14 населених пунктів на Київщині, 10 - на Миколаївщині, 3 - на Сумщині, а також 3,5 тисячі абонентів в Одеській області.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити