Укренерго надало аварійну допомогу енергосистемі Польщі

Головна > Спорт > Укренерго надало аварійну допомогу енерг...
Author

Назар Лазебний

06.12.2021, 18:10
Shares

2

Views

300

Укренерго надало аварійну допомогу енергосистемі Польщі

vsenergy.com.ua

У понеділок, 6 грудня, НЕК "Укренерго" надало аварійну допомогу Польщі в обсязі 945 МВт-год.

Про це повідомляє пресцентр Укренерго.

"У понеділок, 6 грудня 2021 року, з 09:00 до 16:00 (за київським часом) диспетчерський центр НЕК «Укренерго» на запит польського оператора системи передачі Polskie Sieci Elektroenergetyczne (PSE) надав енергомережі Польщі аварійну допомогу з Об’єднаної енергосистеми (ОЕС) України. Загальний обсяг аварійної допомоги склав 945 МВт-год (135 МВт рівним графіком упродовж семи годин поспіль)", - йдеться у повідомленні відомства.

Зазначається, що для надання допомоги блок №7 Добротвірської ТЕС було перефіксовано на ПЛ 220 кВ "Добротвірська ТЕС - Замость".

В Укренерго нагадали, що надання аварійної допомоги для PSE відбулося в рамках підписаного 5 серпня 2019 року договору з Укренерго. Аварійна допомога не є комерційним імпортом.

Нагадаємо: Аварійну допомогу, як крайній захід в балансуванні енергосистеми, активують всі країни, з якими синхронізована енергосистема України, в тому числі держави ЄС, які є членами ENTSO-E. Застосування такого механізму у випадку порушення режиму роботи енергосистеми відповідає європейській практиці синхронної роботи в енергооб’єднанні (де кожен з учасників енергооб’єднання зобов’язаний мати підписані угоди про аварійну допомогу з усіма сусідніми операторами системи передачі).

11 листопада НЕК "Укренерго" активувала аварійну допомогу зі Словаччини для уникнення відключення споживачів "острова Бурштинської ТЕС".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити