Український інститут майбутнього вимагає скликати Раду і РНБО щодо подій навколо Північного потоку-2

Головна > Війна > Український інститут майбутнього вимагає...
Author

Назар Лазебний

23.07.2021, 15:01
Shares

1

Views

953

Український інститут майбутнього вимагає скликати Раду і РНБО щодо подій навколо Північного потоку-2

mind.ua

Громадська організація “Український інститут майбутнього” (UIF) вимагає скликати позачергове закрите засідання парламенту і Ради націлнальної безпеки і оборони України у зв'язку з останніми подіями, пов'язаними з російським газопроводом "Північний потік-2".

Про це йдеться у заяві UIF.

“З огляду на останні події, пов’язані з "Північним потоком - 2" та повним нерозумінням як суспільства, так і політикуму щодо кроків, які має здійснювати держава у цій ситуації, а також відсутності належної комунікації щодо цього питання зі сторони України, команда Українського інституту майбутнього наполягає на скликанні позачергового закритого засідання ВРУ у найкоротший термін”, - наголошується в заяві.

На думку авторів заяви , під час цього засідання мають бути заслухані міністр закордонних справ та голова Генштабу Збройних сил України.

Крім того, у UIF наполягають, що на скликанній найближчим часом РНБО необхідно виробити план дій України, а також розробити комунікаційний план щодо залучення громадськості, лобістських компаній у США та ряді країн ЄС.

“Рішення щодо "Північного потоку - 2" – це безпекова криза, яка загрожує стабільності держави, особливо з огляду на те, що домовленості США та Німеччини відбулися відразу після статті Путіна "Єдиний народ", де прямо вказано на можливість агресії зі сторони РФ проти України”, - підкреслюється в заяві.

Зі свого боку Український інститут майбутнього готовий приєднатися до розробки стратегій та планів держави з метою протидії рішенням, які "грають на руку" країні-агресору та загрожують державній безпеці України, додали в UIF і висловили сподівання на підтримку владою даної ініціативи.

Нагадаємо: 21 липня, адміністрація Джо Байдена та уряд Ангели Меркель оголосили про досягнення угоди щодо завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік - 2" в обхід України.

Україна і Польща засудили угоду Німеччини і США щодо "Північного потоку-2" і заявили, що надалі протидіятимуть його запуску.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити