Українські танкісти сьогодні розпочали навчання у Німеччині

Головна > Міжнародне > Українські танкісти сьогодні розпочали н...
Author

Ольга Фединчік

13.02.2023, 14:41
Shares

0

Views

355

Українські танкісти сьогодні розпочали навчання у Німеччині

defensie.nl

13 лютого українські танкісти приступили до навчання работі на танках Leopard.

Про це пише Укрінформ з посиланням на речницю Міністерства оборони ФРН, інформує Інфокурс.

"Німеччина вирішила передати Україні 14 танків типу Leopard 2A6. Навчання на цих системах розпочалося сьогодні", - сказала речниця.

Вона додала, що навчання планується завершити до кінця першого кварталу, що буде синхронізовано з передачею танків.

Нагадаємо: 2 лютого Рада ЄС затвердила сьомий пакет військової допомоги Україні на 500 млн євро та виділення 45 млн євро на навчання українських військовослужбовців.

Нещодавно уряд Німеччини повідомив про постачання Україні танків Leopard 2. Як зазначив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус, Німеччина поставить перші бойові танки Leopard в Україну приблизно за три місяці. Водночас, Бундесвер почне навчати українських військових поводженню з новим озброєнням, а також уточнить маршрути постачання.

Також країна видасть відповідні дозволи на передачу країнам-партнерам, котрі хочуть швидко поставити німецькі танки зі своїх складів в Україну. За повідомленням Spiegel, європейські союзники обговорюють спільну передачу Україні загалом 80 основних бойових танків Leopard 2, щоб сформувати два батальйони по 40 машин.

Міністр оборони відбув на чергову зустріч у форматі Рамштайн. Захист українського неба, у тому числі через залучення авіаційної платформи, розбудова "танкової коаліції", формування запасу міцності за боєприпасами, тренінгові програми для українських воїнів - будуть одними з головних питаннь у порядку денному на черговій зустрічі у форматі "Рамштайн".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

За минулу добу на Харківщині загинула людина, ще 13 поранених

Черговий ворожий терор проти мирного населення

16.05.2024 - 10:44

Arrow
Theme

Війна

Російські загарбники упродовж доби здійснили 18 штурмів позицій ЗСУ на Оріхівському напрямку,5 з них на Лівоберіжжі Херсонщини

На лівобережжі Дніпра тимчасово окупованої Херсонщини ворог здійснив 5 безуспішних штурмів. Зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції.

15.05.2024 - 12:39

Arrow

Вас це може зацікавити