Українська САУ "Богдана" успішно відпрацювала по окупантам, які обстрілювали Сумщину та Чернігівщину

Головна > Війна > Українська САУ "Богдана" успішно відпрац...
Author

Олександр Талов

03.11.2023, 15:56
Shares

0

Views

601

Командування об'єднаних Сил ЗСУ

ЗСУ у Північній операційній зоні використали батарею самохідних артустановок "Богдана" однієї із артилерійських бригад для ударів по російським окупантам, які обстрілювали прикордонні райони Чернігівської та Сумської областей.

Про це повідомила пресслужба Командування Об’єднаних сил ЗС України, інформує Інфокурс.

Як свідчать дані нашої розвідки, в результаті успішної стрільби САУ "Богдана" у цьому операційному районі були уражені БТР, автомобільна техніка, склад боєприпасів, міномети, установки "Град" та жива сила противника, який тривалий час завдавав шкоди мирним мешканцям на півночі країни.

У командуванні зазначили, що у минулому році батарея САУ "Богдана", що розроблена вітчизняними інженерами під стандартний для країн НАТО калібр 155 мм, відігравала важливу роль у звільненні острова Зміїний. Нині вона блискуче демонструє свої здібності у Північній операційній зоні.

На зображенні може бути: 1 особа та текст
Командування об'єднаних Сил ЗСУ

"Ворог скрізь має отримувати нашу відповідь – і зблизька , і на самих далеких відстанях", – зазначив командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв на зустрічі з артилеристами.

У повідомленні наголошується, що першу чергу головною запорукою успіху була злагодженість дій наших артилеристів та високих характеристиках САУ "Богдана", які дозволяють результативно знищувати ворога.

На зображенні може бути: 3 людини та текст
Командування об'єднаних Сил ЗСУ

Зокрема наголошується, що навіть при заряджанні гармати вручну виконання вогневого завдання займало максимум 7-8 хвилин, після чого позиція змінювалась, що в свою чергу зводило нанівець контрбатарейний вогонь рашистів.

На зображенні може бути: 1 особа та текст
Командування об'єднаних Сил ЗСУ

На думку командувача Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Наєва , результативне застосування гаубиць калібру 155 мм – це вагомий крок на шляху подальшого повного переведення озброєння ЗС України на єдиний натівський стандарт.

Нагадаємо: Розробником 2С22 "Богдана" є Краматорський завод важкого верстатобудування (учасник Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України, або ж NAUDI), де власне й було створено та виготовлено основні компоненти артилерійської частини "Богдани", включно із стволом нової гаубиці.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити