Україні дуже потрібні сучасні артилерійські системи для посилення вогневої міці - Міноборони 

Головна > Політика > Україні дуже потрібні сучасні артилерійс...
Author

Олександр Талов

19.01.2024, 12:42
Shares

0

Views

560

У Парижі на відкритті Коаліції артилерії країни-учасниці виробили консолідовану позицію щодо забезпечення потреб Збройних Сил України у певних зразках артилерійського озброєння.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Перше засідання Коаліції артилерії розпочалося з онлайн виступу міністра оборони України Рустема Умєрова та промови міністра збройних сил Франції Себастьяна Лекорню.

Міноборони України

Українську делегацію на засіданні Коаліції артилерії у Парижі очолював заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

За словами Гаврилюка, у Парижі обговорювали не лише нагальні потреби Збройних Сил України у боєприпасах, артилерійських системах, їх модернізації, ремонту, навчання розрахунків, але й питання військово-технічного співробітництва, націлені на довгострокову підтримку артилерійських підрозділів нашого війська.

"Нам дуже важливо посилити вогневу міць Сил оборони України за допомогою сучасних артилерійських систем, які можуть надати наші партнери. Отримані раніше від партнерів артилерійські установки продемонстрували високу ефективність у боях з окупантами. Тому Україна також зацікавлена як у закупівлі їх для своїх потреб, так і у розгортанні виробництва окремих зразків на території України", - наголосив заступник міністра оборони.

Повідомляється, що під час відкриття міжнародної Коаліції артилерії були присутні представники 22 країн. Учасники Коаліції артилерії – країни, які володіють передовими технологіями виробництва найкращих артилерійських систем, боєприпасів, артилерійської розвідки, безпілотних систем цілевказання, а також систем управління вогнем.

Коаліція артилерії має на меті спільними зусиллями підвищити спроможності Сил оборони України, надати нові артилерійські засоби для посилення протидії російській агресії, а також забезпечити ефективне функціонування за призначенням уже наданих зразків артилерійського озброєння.

У рамках Коаліції артилерії створено чотири робочих групи за окремими напрямами діяльності. Станом на початок 2024 року створено наступні міжнародні коаліції: коаліція повітряних сил, коаліція протиповітряної та протиракетної оборони, коаліція бронетанкової техніки, коаліція морських спроможностей, коаліція артилерії, коаліція з розмінування та ІТ-коаліція, додає Міноборони.

Нагадаємо: Міністр оборони України Рустем Умєров не поїхав до Франції на відкриття Коаліції артилерії через участь у Ставці Верховного головнокомандувача 17 січня. Про можливість перенесення візиту МО України заздалегідь попереджало.

Участь у заході з відкриття Коаліції артилерії Міністр оборони бере дистанційно через відеозвʼязок.Також команди українського та французького міністерств працюють над новою датою візиту, повідомили в Міноборони України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити