Українці в Польщі отримають саму бажану вакцину

Головна > Столиця > Українці в Польщі отримають саму бажану ...
Author

Назар Лазебний

19.05.2021, 12:34
Shares

2

Views

1 173

Українці в Польщі отримають саму бажану вакцину

Лукаш Сольски/East News 

Громадян України, які їдуть до Польщі на роботу, вакцинуватимуть проти коронавірусу на кордоні. Вакцинування буде проводитися препаратом Johnson & Johnson, який вимагає лише одного щеплення.

Про це повідомляє польське видання Wirtualna Polska.

"Це буде своєрідним фільтром проти занесення коронавірусу ззовні. Ми вже щодня фіксуємо по кілька інфікованих на наших контрольно-пропускних пунктах на кордоні з Україною. Люди, які приїжджають на роботу в Польщу, теж повинні бути вакциновані, що посилить наш захист", - заявив керівник медичного центру в Ряшеві, професор Станіслав Мазур.

За його словами, вакцину Johnson & Johnson обрали тому, що для щеплення нею необхідна лише одна доза, тоді як для щеплення іншими препаратами обов'язковим є введення другої.

"Ми отримали багато сигналів від роботодавців про те, що вони хочуть таких щеплень. Компанії, які наймають іноземців на будівництво, на сезонні роботи, побоюються спалаху ковіду, який згодом заблокує роботу. Ми чекаємо замовлених доз і відразу після цього почнемо щеплення", - сказав Мазур.

Судячи з перших повідомлень лікарів Medyka, що працюють на прикордонних пунктах пропуску, українці, які приїжджають до Польщі, хочуть зробити щеплення.

Точну дату, коли саме може початися вакцинація, він поки не назвав.

Міністерство охорони здоров’я Польщі наголосило, що вакцинуватися може кожен іноземець: студенти, науковці, люди, які мають дозвіл на роботу, а також подружжя та діти іноземців.

"Ніхто не потребує дозволу на постійне проживання для щеплення. Щеплення в Польщі доступні кожному: застрахованій та незастрахованій особі, громадянину Польщі та іноземцю", - заявив речник МОЗ Войцех Андрусевич.

МОЗ також опублікувало на своєму сайті путівники щодо щеплень.

Нагадаємо: Вакцина J&J - одна з найбільш затребуваних серед польських пацієнтів. Для багатьох людей найбільш важливою перевагою є захист після першої дози. На жаль, вакцину цієї марки в даний час отримати складно, оскільки виробник скоротив поставки на 450 000 одиниць. дози.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити