Україна зберегла місце у п’ятірці світових експортерів аграрної продукції незважаючи на всі виклики війни

Головна > Енергетика > Україна зберегла місце у п’ятірці світов...
Author

Олександр Талов

20.01.2023, 15:11
Shares

1

Views

1 742

Україна зберегла місце у п’ятірці світових експортерів аграрної продукції незважаючи на всі виклики війни

bf-logistic.com.ua

За підсумками 2022 року Україна зберегла своє місце у п’ятірці найбільших світових експортерів аграрної продукції.

Про це міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський заявив під час виступу на відкритті Міжнародного зеленого тижня, повідомляє пресслужба міністерства, інформує Інфокурс.

"Україна спільно з міжнародними партнерами доклала максимум зусиль для розширення нових логістичних шляхів, зокрема й запуску зернового коридору. Завдяки цьому ми залишилися гарантом продовольчої безпеки світу. Та навіть у таких складних умовах наша держава спромоглася з початку війни експортувати понад 40 млн тонн зернових, олійних та продуктів їх переробки для забезпечення їжею сотень мільйон людей по всьому світу. Україна попри все зберегла свої позиції ТОП-5 світових агроекспортерів", – сказав Сольський.

У той же час міністр зазначив, що одним із викликів для світової продовольчої безпеки на залишається блокування українського агроекспорту росією, як на початку повномасштабної війни, так і через штучне затягування проходження кораблів до українських портів під час перевірок у Босфорі.

На його думку це "викликає турбулентність на продовольчих ринках. Як наслідок, зростають ціни на продовольство та в цілому загострюється продовольча криза".

Сольський закликав міжнародну спільноту допомогти у відновленні повноцінної роботи зернового коридору.

"Робота зернового коридору – це шанс запобігти продовольчій кризі, і Україна використовує всі можливості, які в неї є, щоб це зробити. Але для росії зерновий коридор став інструментом маніпуляцій та тиску на міжнародну спільноту. Саме через це вона почала блокувати роботу зернового коридору", – розповів Микола Сольський.

Нагадаємо: За попередніми даними Мінагрополітики, Україна у 2022 році експортувала сільгосппродукції не менш як на 20 млрд доларів, що приблизно наполовину менше, ніж у 2021 році.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Прокурор МКС запросив ордери на арешт прем'єр-міністра та міністра оборони Ізраїлю а також трьох лідерів ХАМАСу

Прокурор МКС зазначив, що подаючи ці заяви про ордери на арешт, його офіс діє згідно зі своїм мандатом згідно з Римським статутом.

20.05.2024 - 15:57

Arrow
Theme

Війна

19 населених пунктах Херсонщини були під ударами російських військ, восьмеро поранених

Пошкоджені багатоповерхівка та 21 приватний будинок, господарча споруда, гаражі і три автомобілі, об'єкти комунальної та сільськогосподарської інфраст...

20.05.2024 - 09:34

Arrow

Вас це може зацікавити