Україна залучила до розмінування сільгоспземель провідну американську компанію Tetra Tech

Головна > Економіка > Україна залучила до розмінування сільгос...
Author

Назар Лазебний

30.11.2023, 17:38
Shares

4

Views

251

minagro.gov.ua

Американська компанія Tetra Tech розпочала роботу з розмінування в Київській, Одеській, Сумській, Херсонській, Харківській областях. Для прискорення процесу розмінування компанія використовуватиме новітні технології.

Про це повідомив представник компанії Джеффрі Томас Колдуелл на зустрічі із керівництвом Мінагрополітики України, інформує Інфокурс.

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик зустрівся з представниками компанії Tetra Tech (США) Джеффрі Томасом Колдуеллом та Чарльзом Едвардом Мартеллом.

Сторони обговорили співпрацю в аграрному секторі. Зокрема, питання гуманітарного розмінування земель сільськогосподарського призначення.

"Одна з серйозних проблем аграріїв через повномасштабне вторгнення рф – заміновані сільськогосподарські землі. Близько пів мільйона гектарів потребують розмінування. Але процес відбувається повільно через обмеженість у ресурсах", - зазначив Башлик.

За його словами, в Україні працює близько 20 компаній з розмінування. Але цього дуже мало. Треба, щоб робота з розмінування йшла швидше.

В свою чергу Джеффрі Томас Колдуелл висловив свою підтримку і запевнив у наданні необхідної технічної допомоги для розмінування, а також у навчанні спеціалістів.

Нагадаємо: Компанія Tetra Tech (США) – один зі світових лідерів з розмінування. Наприкінці 2022 року Tetra Tech отримала від Держдепу США контракт на $47,6 млн на гуманітарне розмінування в Україні. Компанія допомагатиме виявляти й знешкоджувати протипіхотні міни, нерозірвані та покинуті боєприпаси, саморобні пристрої та інші вибухонебезпечні предмети. Також Tetra Tech проводитиме навчання з розмінування за міжнародними стандартами.

За даними Міноборони, в Україні налічується 349 ймовірно замінованих і замінованих територій. Половина з них – землі сільськогосподарського призначення. Серед них пріоритетними для розмінування є 470 000 га потенційно забруднених земель сільгосппризначення.

Розмінуванням займаються державні структури (ДССТ, ДСНС, Нацгвардія, Нацполіція), а також 144 групи неурядових організацій загальною чисельністю близько 600 фахівців. Для обладнання однієї групи саперів з 10 людей потрібно $100 000–150 000. Вартість розмінування пріоритетних земель може становити понад $1,5 млрд, зазначала повідомляє Європейська Бізнес Асоціація. Орієнтовна вартість нетехнічного обстеження 1 га – 5000–7000 грн.

Як повідомляв прем’єр Денис Шмигаль, Україна залучила близько 500 млн євро внесків на розмінування територій з урахуванням попередніх пакетів підтримки.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити