Україна закупила німецької зброї за 2023 рікна 3,3 млрд євро та стала найбільшим покупцем - Spiegel 

Головна > Війна > Україна закупила німецької зброї за 2023...
Author

Назар Лазебний

02.10.2023, 16:58
Shares

2

Views

137

леопард танк, леопард 2, леопард германия, танк леопард, танк leopard, танк leopard 2
Flickr

За три квартали 2023 року Україна закупила більше зброї німецького виробництва, ніж за увесь минулий рік. Загальна сума імпорту німецьких озброєнь сягнула 3,3 мільярди євро.

Про це повідомляєSpiegel, інформує Інфокурс.

"Триваюча підтримка Німеччиною України в її самозахисті від агресивної війни Росії, яка порушує міжнародне право, чітко відображена в схвалених значеннях для експорту зброї», – пояснив державний секретар у Міністерстві економіки Свен Гігольд.

Згідно з даними міністерства економіки Німеччини, за перші три квартали цього року федеральний уряд схвалив експорт в Україну військової техніки на суму 3,3 мільярда євро, що робить Київ найбільшим покупцем німецького озброєння.

"Обсяги експорту озброєння чітко відображають незмінну німецьку підтримку України, яка протистоїть російській злочинній агресії", – заявив державний секретар міністерства економіки Свен Гігольд.

Зазначається, що у 2022 році експортні поставки німецької зброї становили 8,35 мільярда євро, тоді як за перші три квартали цього року – вже 8,76 мільярда євро.

Це вже другий за величиною показник в історії ФРН. Лише у 2021 році він був вищим – 9,35 мільярда євро. Для порівняння, за 16 років правління канцлерки Ангели Меркель позначку в шість мільярдів перевищували лише п'ять разів.

Другим найбільшим реципієнтом німецького експорту зброї є Угорщина з трохи більше мільярдом євро , за нею йдуть США з 467 мільйонами євро. Загалом, згідно з інформацією, понад 90 відсотків затвердженого експорту йшло до країн ЄС та НАТО або до «близьких партнерів», таких як Україна та Південна Корея .

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити