Україна веде переговори росією про можливість кількох обмінів паралельно – Координаційний штаб

Головна > Міжнародне > Україна веде переговори росією про можли...
Author

Назар Лазебний

16.03.2023, 18:05
Shares

3

Views

2 675

Україна веде переговори росією про можливість кількох обмінів паралельно – Координаційний штаб

Офіс президента

Україна веде переговори з російською стороною одночасно про декілька обмінів, також тривають спроби домовитися про обмін полоненими у форматі "всіх на всіх".

Про це заявив керівник робочої групи з питань взаємодії із ЗМІ та родичами захисників Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов на зустрічі із родинами військовослужбовців 23-го загону морської охорони Державної прикордонної служби України, інформує Інфокурс.

"Ворог не припиняє тиск на близьких, використовуючи будь-яку нагоду для розхитування ситуації в країні. Також ворог у соціальних мережах постійно нагнітає ворожнечу між близькими полонених різних підрозділів", - зазначив секретар робочої групи з питань взаємодії із ЗМІ та родичами захисників Богдан Охріменко.

Юсов зі свого боку зазначив, що постійно ведуться переговори про кілька обмінів паралельно. За його словами, Україна також не полишає сподівань домовитися про обмін "всіх на всіх", але це тривалий процес.

"Третьої країни, яка виступила б посередником, поки немає. Щоб вона з’явилася, на це має погодитися країна-агресорка. Ми не припиняємо роботу над цим питанням. Але поки що обміни – це двосторонні переговори", – зазначив він.

Юсов додав, що питання поводження з українськими полоненими постійно обговорюються на перемовинах.

"Згідно з Женевськими конвенціями, повернення полонених відбувається після завершення збройного конфлікту. Ми не чекаємо й уже повернули майже дві тисячі осіб", – наголосив керівник робочої групи.

Нагадаємо: Україна 7 березня у рамках чергового обміну повернула з російського полону 126 захисників і чотирьох захисниць. Серед звільнених з полону рф людей - 87 захисників Маріуполя, 71 з яких - із "Азовсталі".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити