Україна та Індія домовилися про відновлення торгівлі до рівня, що існував до вторгнення РФ

Головна > Політика > Україна та Індія домовилися про відновле...
Author

Олександр Талов

29.03.2024, 16:35
Shares

2

Views

550

Зображення
Зустріч міністра закордонних справ Індії Субрахманьяма Джайшанкара та міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, 29 березня 2024 року, Дмитро Кулеба/соцмережа Х

У п'ятницю, 29 березня, міністри закордонних справ Індії та України заявили, що домовилися про відновлення торгівлі та співпраці до рівня, який існував до російського повномасштабного вторгнення.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Як зазначили у виданні, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснив перший візит українського високопосадовця до Індії з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Зустріч відбулася напередодні можливого міжнародного саміту, присвяченого просуванню мирного плану.

photo: @DrSJaishankar

"У Нью-Делі я мав щирі та всебічні переговори з міністром закордонних справ Індії Субрахманьямом Джайшанкаром про українсько-індійські двосторонні відносини, ситуацію в наших регіонах та глобальну безпеку", - написав Кулеба на своїй сторінці в соцмережі X.

Зображення
Зображення

Фото: Дмитро Кулеба/соцмережа Х

Він зазначив, що особлива увага була приділена Формулі миру Володимира Зеленського та подальшим крокам на шляху до її втілення в життя.

"Ми також співголовували на засіданні українсько-індійської міжурядової комісії та домовилися відновити рівень співпраці між нашими країнами, який існував до повномасштабної війни, розв'язаної Росією, а також визначити нові перспективні проєкти для виведення наших відносин на новий рівень", - пояснив дипломат.

Водночас Джайшанкар зазначив, що найголовніша мета Індії "повернути торгівлю на попередній рівень".

Нагадаємо: Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 28-29 березня відвідав Індію з візитом на запрошення свого індійського колеги Субраманьяма Джайшанкара.

Президент України Володимир Зеленський у середу, 20 березня, провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді, під час якоїподякував йому за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, за гуманітарну допомогу та активну участь представників Індії в зустрічах на рівні радників.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Суд відправив у СІЗО на 60 діб агроміністра Миколу Сольського з альтернативою застави 75,7 млн грн

Строк дії ухвали в частині покладених обов’язків – 2 місяці з дня внесення застави, але у межах строку досудового розслідування.

26.04.2024 - 10:30

Arrow
Theme

Війна

Російський ракетний удар по Смілі пошкодив цивільну інфраструктуру та приватні будинки, 6 людей постраждали

Крім того пошкоджено залізничне сполучення, адміністративні будинки, автівки.

25.04.2024 - 11:57

Arrow

Вас це може зацікавити