Україна стала державою року за версією The Economist

Головна > Спорт > Україна стала державою року за версією T...
Author

Ольга Фединчік

20.12.2022, 17:29
Shares

3

Views

977

Україна стала державою року за версією The Economist

EPA/UPG

За версією британського журналу The Economist Україна за "героїзм народу та опір агресору" стала державою року, інформує Інфокурс.

Журналісти акцентували на тому, що зазвичай вибір складний, але цього разу він "був очевидний".

"У звичайний час важко вибрати країну року за версією The Economist. Наші журналісти і редактори зазвичай влаштовують дебати, в яких сперечаються щодо півдюжини країн, включених у шорт-лист. Але цього року, вперше відколи ми почали називати країни року в 2013 році, вибір очевидний. Це може бути лише Україна", — зазначив The Economist.

У виданні зазначили, що зазвичай честь дістається країні, яка, на думку редакції, покращилася найбільше за попередні 12 місяців. Тож Україна в певному сенсі є незвичайним вибором, оскільки життя більшості українців значно погіршилося після неспровокованого вторгнення Володимира Путіна в їхню країну в лютому. Багато людей померли. Міста були розтрощені та обвуглені. Мільйони покинули свої домівки. Економіка України скоротилася приблизно на третину.

Але цього року українці показали себе. Чотири їхні якості виділяються. Перша – це героїзм.

"Українці стояли і билися. Президент Володимир Зеленський, відхиляючи пропозиції Заходу вивезти його з Києва, нібито відрізав, що йому потрібні "амуніція, а невивезення". Звичайні українці також виявляли подібну мужність... Захищаючись від агресора, який оскаржував право їхньої країни на існування як незалежної держави, вони знайшли нове почуття нації", - зазначає The Economist.

Видання зазначило, що українці повсякчас проявляють стійкість і винахідливість.

"Українці також продемонстрували стійкість. Коли вдома немає води з-під крана, вони розтоплюють сніг. Коли немає електрики, вони знаходять тепло і світло в кафе з дизель-генераторами або сплять в офісах, де працюють, у багатьох з яких зараз є бомбосховища та вода в пляшках. Здається, жахи, яких Путін завдає їм, не вплинули на їхній моральний дух", - підкреслює видання.

Багато тиранів транслюють велику брехню, щоб виправдати свої злочини, і нав'язують свою волю через терор, проте українці показали, що брехню можна викрити, а терору – протистояти.

"Їхня боротьба далека від завершення. Але їхній приклад у 2022 році був неперевершеним!" - підсумував The Economist.

Нагадаємо: Раніше американський журнал Time і газета Financial Times визнали "Людиною року" президента України Володимира Зеленського. Politico визнав Зеленського найвпливовішою людиною Європи

За версією Politico Зеленський став найвпливовішою людиною Європи.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити