Україна шукає шляхи евакуації для захисників Азовсталі – заява Нацгвардії

Головна > Культура > Україна шукає шляхи евакуації для захисн...
Author

Назар Лазебний

10.05.2022, 16:11
Shares

3

Views

1 299

Україна шукає шляхи евакуації для захисників Азовсталі – заява Нацгвардії

depositphotos

Президент України Володимир Зеленський та керівництво держави докладають зусиль для пошуку можливостей евакуації цивільних з "Азовсталі" та працює над застосуванням процедури “екстракшн” щодо поранених бійців, медиків та військових, у тому числі із залученням допомоги світової спільноти.

Про це йдеться у заяві Національної гвардії України, інформує Інфокурс.

На даний момент евакуації потребують "ОЗСП “Азов”, 12-та бригада Національної гвардії України, 36-та окрема бригада морської піхоти, прикордонники, поліцейські, добровольці, тероборона Маріуполя- всі захисники, які весь цей час продовжують виконувати поставлені завдання з оборони міста та стратегічного обʼєкта.

"Усі вони герої. Усі вони мають бути врятовані – і це одне із головних завдань, яке має бути вирішене, і не лише на полі бою, а й на міжнародному рівні!" - йдеться у заяві.

Проте евакуація – це вкрай складний процес, починаючи від встановлення режиму тиші і до необхідності розбирати завали, заявили в Нацгвардії. Більше інформації про дії та плани в умовах воєнного стану розголошувати немає змоги.

"Будемо продовжувати пошук рішень та робити все можливе для збереження життя військових і цивільних, для стримування ворога й належного виконання конституційного обов'язку із захисту держави", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо: "Екстракшн" або ексфільтація — це спеціальна процедура виведення військових чи громадянських із місць ведення бойових дій чи ворожого середовища у третю країну, яка не є учасником конфлікту при підтримці міжнародної спільноти.

За словами військового експерта Олега Жданова, третья країна не просто їх забирає, а гарантує, що вони до кінця війни будуть перебувати на її території, не зможуть потрапити до України та не будуть мати змоги приймати участь у військових діях на території України.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи пресконференцію бійців "Азову", заявив про те, що якби була хоча б одна можливість деблокади Маріуполя військовим шляхом, вона була б використана керівництвом ЗСУ.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська вдарили по Одесі трьома ракетами "Іскандер-М"

Внаслідок атаки загинуло троє людей, ще троє поранені.

01.05.2024 - 10:32

Arrow
Theme

Економіка

Мінфін США тимчасово дозволив операції з російськими банками

У листопаді цей дозвіл може бути продовжений.

30.04.2024 - 12:12

Arrow

Вас це може зацікавити