Україна щомісячно на війну витрачає 130 мільярдів гривень -Марченко

Головна > Війна > Україна щомісячно на війну витрачає 130 ...
Author

Ольга Фединчік

29.03.2023, 16:11
Shares

3

Views

236

Україна щомісячно на війну витрачає 130 мільярдів гривень -Марченко

biz.today.ua

Україна щомісяця витрачає на військову кампанію 130 мільярдів гривень, а щомісячний дохід бюджету — 80 мільярдів гривень.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко, пише Європейська бізнес-асоціація, інформує Інфокурс.

Вчора, 28 березня, в Європейській Бізнес Асоціації відбулась зустріч з Міністром фінансів України, Сергієм Марченком під час якої мова йшла про держбюджет, програму підтримки від МВФ, зміни в податковій та митній системі, тощо.

Міністр повідомив, що минулого тижня Світовий банк оприлюднив дослідження щодо збитків і втрат, яких зазнала економіка України – що й стане основою для роботи з донорами та оновив оцінку коштів, яких потребує Україна для відновлення та реконструкції — 411 млрд доларів. Водночас, на переконання Марченка, Україна максимально наблизилась до покриття потреб на цей рік – якщо партнери виконають зобов’язання, країна зможемо профінансувати потреби. Ключовими напрямками відновлення будуть енергетична інфраструктура, розмінування, питання втраченого чи пошкодженого житла громадян, питання соціальної інфраструктури (школи, лікарні тощо) й створення умов для розвитку бізнесу в Україні (кредитні та грантові програми, страхування військових ризиків, тощо).

"Однак, ключова задача – створити умови для фінансування військового бюджету (адже наразі держбюджет отримує 80 млрд грн доходів, а на військову кампанію витрачається 130 млрд грн в місяць). Минулого тижня у ВРУ було підтримано зміни до держбюджету, якими збільшено видатки на військові потреби. Цього року важливо зібрати заплановані податки, проте, кардинальних податкових змін не планується", - сказав Марченко.

Нагадаємо: 31 жовтня Кабінет міністрів затвердив проєкт державного бюджету на 2023 рік до другого читання з урахуванням пропозицій народних депутатів.

3 листопада 2022 року Верховна Рада схвалила державний бюджет на 2023 рік.

23 листопада президент Володимир Зеленський підписав закон про Держбюджет на 2023 рік

Більшість грошей цього бюджету піде на сферу оборони. Доходи держбюджету очікуються на рівні 1,3 трильйона гривень, видатки — 2,6 трильйона. Граничний обсяг дефіциту становитиме 1,3 трильйона гривень, або 20,6% ВВП. Його планують покривати коштом допомоги партнерів

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити